ד"ר גבריאל דוד פינטו
ראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול
מהי הנדסת תעשייה וניהול?
הנדסת תעשיה וניהול היא המקצוע המרתק והמלהיב של המאה ה-21. בעולם דינמי המאיץ ומשתנה מרגע לרגע, מהנדס תעשיה וניהול הוא הקוסם מאחורי הקלעים – הגורם שמתמצא בכל צומת ב'עיר הנמלים' של ארגון או חברה, ויודע להפיק תהליך חכם ויעיל שבסופו מוצרים או שירותים אופטימליים.
סט היכולות הנדרש ממהנדס תעשייה וניהול הוא מאתגר ומרגש: ראייה מערכתית וראש גדול מצד אחד, מול ירידה לפרטים, וקשב לגורם האנושי מצד שני. חשיבה הנדסית כמותית והיכרות עם טכנולוגיות מתקדמות – מול אינטואיטיביות וברק לקבלת החלטות גמישה, נבונה ויצירתית. החדשות הטובות: אפשר ללמוד את זה ולהשיג צמיחה אישית, בצד ביטחון תעסוקתי, עניין ואתגר לאורך שנים.
נשמע טוב, אבל במה תכלס עוסקת הנדסת תעשייה וניהול?
במה לא.. מהנדס תעשיה וניהול מסייע לחברות מכל סוג (הייטק, תעשיה, שירותים וכו') ולארגונים (עמותות משרדי ממשלה ועוד) לקבוע ולהשיג מטרות. ראשית, מהנדס תעשיה וניהול בודק שלארגון יש את כל המשאבים להשגת המטרה ולהסרת החסמים שבדרך, ואז מגדיר את הדרישות ומתכנן את מערכות המידע הנדרשות ליישום השינויים בפועל. תוך כדי, דואג מהנדס תעשיה וניהול לייעול התהליך וכמובן להקטנת עלויות, ולא פחות חשוב – הוא מוביל את השינויים בחברה ומנהיג את המעורבים בתהליך בדרך אל השינוי.
קצת כללי, תנו לי דוגמה..
ניקח לדוגמא חברת תעופה. לחברת תעופה יש הרבה מאוד אתגרים רלוונטיים עבור מהנדסי תעשיה וניהול. החל בקביעת יעדים לטיסה על פי משתנים רבים כמו ביקוש, מרחק ליעד, עלות חניה ואבטחה בשדות התעופה השונים ועוד. זה בטווח הקצר והבינוני. אולם חברת תעופה מתמודדת גם עם שאלות ארוכות טווח כמו רכישה של מטוסים חדשים, מימון, חישובי כדאיות, חיזוי מגמות וכו'. לחברת תעופה יש גם אתגרים לוגיסטיים כמו רכש חלפים ורכש מזון לכל אלה יש להקים שרשראות אספקה יעילות ואמינות. על כל הרכיבים האלו שולטות מערכות מידע שתפקידן להבטיח זרימה חלקה של מידע לכל מקבלי ההחלטות בארגון, להתריע על בעיות בטרם התרחשו ולאכוף את נהלי הארגון. בנוסף, לגורם האנושי תפקיד מכריע בחברת התעופה: הכשרת צוותי אויר וקרקע, קביעת נהלים, השגת שקט תעשייתי, ועוד. כפי שקל להבין, לא חסרה עבודה למהנדסי תעשיה וניהול בענף התעופה, וזו רק דוגמה.
הזכרתם 'מערכות מידע' – אפשר פירוט?
מערכות מידע ממוחשבות תופסות תפקיד הולך וגדל בניהול של כל ארגון. תפקידן של מערכות המידע לנתב את המידע בארגון לגורמים הנכונים, לסייע בקבלת החלטות מושכלות, לקבוע תחומי אחריות. בארגון מודרני מערכות המידע אינן עוצרות בגבולות הארגון והן ממשיכות גם לשימוש הלקוחות והספקים שלו. אינטליגנציה מלאכותית, למידת מכונה ויישומים של מדע נתונים תופסים מקום מרכזי במערכות המידע הארגוניות. מהנדס תעשיה וניהול מגדיר בין השאר את הדרישות ממערכות המידע, מאפיין אותן ומנצח על הפיתוח שלהן. תפקיד זה ממקם אותו בחזית הטכנולוגיה במקום הדורש לימוד ועדכון תמידיים, ולכך בין השאר אנחנו מחנכים אותו.
לאחר הלימודים, אוכל למצוא תעסוקה מקצועית ששכר בצידה?
בשתי מילים: בהחלט כן! הנדסת תעשיה וניהול היא מקצוע מאוד מבוקש. אפשרויות התעסוקה הן מגוונות מאוד ומגיעות מכל שדרות המשק: היי-טק (אינטל, מוטורולה, אמדוקס וכיו"ב), תחומי השירות (בנקים, ביטוח, משרדי ממשלה וכיו"ב), התעשייה הקלאסית (תנובה, אסם, נמלים) ועוד. מקצוע הנדסת תעשייה וניהול מאפשר גמישות תעסוקתית גבוהה מאוד! ולא רק זאת, מהנדסי תעשיה וניהול מתקדמים בקלות יחסית בסולם הדרגות הניהולי, למעשה רבים מהמנהלים הבכירים בחברות שונות במשק, התחילו את הקריירה שלהם בתחומי הנדסת תעשייה וניהול.
מה מיוחד בלימודי הנדסת תעשיה וניהול בעזריאלי מכללה אקדמית להנדסה?
לפני הכל סגל ההוראה שלנו. מדובר בסגל שמכיר היטב את דרישות השוק, מחובר לתעשייה ולעשיה, ואוהב את ההוראה. הסגל שלנו מיוחד גם בכך שהוא יציב ומגובש ומרגיש שליחות בהכשרת מהנדסי תעשיה וניהול מעולים שיתקבלו לעבודה בקלות ויתקדמו מהר בסולם הדרגות הניהולי. בנוסף אנחנו שמים דגש מאוד גדול על הוראת הטכנולוגיה המתקדמת, במיוחד במסגרת לימודי מערכות מידע. בכל שנה אנחנו מעדכנים את תכני הקורסים בהתאם למגמות החדשות ביותר בתחום הטכנולוגיה. אבל לא פחות מכך, הלימודים הם באווירה רגועה ומשפחתית, והאווירה במכללה היא ירושלמית אמיתית ובכיתות מאוזנות מבחינת סטודנטים וסטודנטיות. פשוט כיף ללמוד אצלנו.
תכנית הלימודים משלבת בין תחומי דעת כגון: בינה עסקית (BI), מגוון קורסי תכנות, הנדסת תהליכים עסקיים, הנדסת שיטות, ניהול פרויקטים, סימולציה, מעבדות מתקדמות ב"תעשייה 4.0", שיווק, פסיכולוגיה, הנדסת אנוש, בסיסי נתונים, ניהול ממוחשב של כלל משאבי הארגון (ERP), סימולציה, רובוטיקה ומימון.
במסגרת לימודי הנדסת תעשייה וניהול לתואר ראשון יילמדו קורסי יסוד מעמיקים במתמטיקה, פיזיקה ותכנות (כמו בשאר מקצועות ההנדסה), וכמו כן יילמדו קורסי ליבה כלליים לצד קורסי ליבה ייחודיים (בהתאם לתחום ההתמחות אשר אותו ייבחר הסטודנט) הכוללים בין השאר:
הנדסת מערכות מידע – חיזוק קורסי התיכנות, ניתוח מערכות מידע, כריית מידע, שיווק דיגיטלי, בדיקות תוכנה, סייבר, מערכות ענן ומערכות מידע מתקדמות.
מדע נתונים בניהול ותפעול – למידת מכונה, מודלים מתקדמים לקבלת החלטות, כלכלה התנהגותית ושימוש במדע נתונים בתפעול.
מרב הלימודים המקצועיים הם בשנה השלישית והרביעית, מקצוע הנדסת תעשייה וניהול מאפשר המתנה עם ההחלטה על תחום העיסוק עד בחירת ההתמחות בשנה השלישית (מערכות מידע או מדע נתונים). במסגרת הלימודים במחלקה ניתן דגש רב על הכרה של הפרקטיקות הנהוגות בתעשייה, ועל כן הסטודנטים מבצעים פרויקטים מעשיים רבים לאורך הלימודים.
בין הקורסים הנלמדים:
* מדע נתונים באמצעות R
* כריית ידע ולמידת מכונה
* בינה עסקית
* סייבר ואבטחת מידע
* שיווק, פרסום ומכירות
לתכנית הלימודים – לחץ כאן
ד"ר גבי פינטו – ראש המחלקה
ד"ר דוד אבישי – אחראי על המעבדות
ד"ר אינסה אינבינדר – סגנית ראש המחלקה
ד"ר בנימין ברסקי – אחראי סמינרים מחלקתי
ד"ר פיני דוידוב – רכז פרוייקטי הגמר
פרופ' אלון דומניס
ד"ר רוני הורביץ – ראש תחום ההתמחות במערכות מידע
ד"ר גיא קשי
ד"ר רוני ויצמן – ראש ההתמחות במדע נתונים וניהול ותפעול
גב' טוויטו לואיז – רכזת תכנית החרדיות
ד"ר קובי ענבר – ראש התכנית לתואר שני ביזמות טכנולוגית
אינג' הילל סטולר – מהנדס מעבדה
אינג' גארו קפושיין – מהנדס מעבדה
גב' רחל אסולין – מזכירת המחלקה
שלום,
שמי ד"ר גבריאל דוד פינטו, ראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול במכללה האקדמית עזריאלי להנדסה בירושלים. אנו שמחים על הרשמתך ללימודים במחלקה. למחלקה שתי התמחויות עיקריות, הנדסת מערכות מידע ומדע-נתונים בניהול ותפעול, המידע על ההתמחויות מצורף וכן הווי המחלקה.
אם רצונך לשוחח עם מרצה או סטודנט/ית או איתי, ניתן לפנות למזכירת המחלקה, גב' רחל אסולין iem@jce.ac.il
להלן 10 עקרונות המנהיגות של המחלקה שמטרתן הכשרת בוגרים ובוגרות ברמה אקדמית ומעשית גבוהה והכל באווירה טובה:
1. תכנית לימודים מעודכנת בהתאם לנדרש בתעשייה
16%מהקורסים חדשים; 22% מהקורסים עברו עדכון בתכנים וכלים
2. חיבור לתעשייה
השתתפות סטודנטים בסיורים בתעשייה כל שנה והשתתפות בהרצאות אורח של אנשי תעשייה בכל סמסטר בממוצע 6 סיורים בשנה רגילה
3. התנסות מעשית במהלך הלימודים
ביצוע 31 (64% מקורסי הליבה) פרויקטים מעשיים לאורך התואר
פרויקט-גמר של התואר עם דרישת הטמעה בארגון
4. התנסות בטכנולוגיות מתקדמות
מעבדה חדשנית ב- Industry 4.0 ומעבדה משותפת
7 סמינרים מחלקתיים בשנה; 16 הרצאות אורח בשנה
5. עידוד סטודנטים לעבוד בתחום
בשנה ד' אנו משתדלים שבמסלול הרגיל ילמדו רק יום אחד בשבוע
בשנה ד' 90% מהסטודנטים עובדים
88% השמה בתעשייה של ג'וניור בשנה הראשונה לסיום התואר
6. אווירה סטודנטיאלית מעולה במחלקה ויחס אישי של חברי הסגל
סטודנט לומד 3-5 קורסים אצל אותו חבר סגל
7. אפשרויות הרחבת הלימודים
חוג לאחר תואר במדעי-המחשב
תואר שני ביזמות טכנולוגית
תואר ראשון ושני ב- 5 שנים
8. סגל אקדמי בעל ניסיון עסקי עשיר
69% במסלול הרגילים; 57% במסלול הערב; 61% במסלול מח"ר; 81% ביזמות טכנולוגית
9. הנגשת הלימודים לאוכלוסיות שונות
מסלול רגיל
מסלול ערב לאנשים עובדים
מסלול לאוכלוסייה החרדית
10. שילוב לימודים מקוונים בתוכנית הלימודים
8% במסלול הרגיל; 28% במסלול הערב; 30% במסלול מח"ר; 100% ביזמות טכנולוגית
הנדסת תעשייה וניהול שכר ממוצע לבעלי תואר ראשון
הנדסת תעשייה וניהול היא תחום מבוקש ויוקרתי במשק הישראלי והבינלאומי. בגלל הראייה הרוחבית המאפיינת מהנדסי תעשייה וניהול, יש לתפקידי מהנדס תעשייה וניהול ביקוש רב ולאורך הקריירה רבים מהם מוצאים את עצמם בתפקידים מגוונים לרוחב הארגון במחלקות התפעול, מערכות מידע, כספים, פיתוח, משאבי אנוש ושיווק.בנוסף, רבים מתקדמים לתפקידי ניהול בכירים ומאיישים את עמדות הסמנכ"לים והמנכ"ל. בשנים הראשונות להשתלבות תחום הנדסת תעשייה וניהול שכר ממוצע עומד על כ-12,000 ₪ לחודש. לאחר מספר שנות ותק וצבירת ניסיון בתחום, שכר המהנדס עולה משמעותית ויכול להגיע אף לטווח של בין 25,000 עד 50,000 ₪ בממוצע לחודש. המקצוע גם מאפשר התקדמות לתפקידים הבכירים ביותר בארגון (מנכ"ל וסמנכ"ל). "הביקוש למקצוע עולה כבר 100 שנה ללא אף ירידה למרות שמקצועות רבים תלויים במצב השוק המושפע מהאקלים הכלכלי (הבורסות יורדות בחדות בממוצע כל 7-9 שנים לערך) או מהצפה של השוק בבוגרים בתחומים מסוימים."
מקצועות רבים תלויים במצב השוק המושפע מהאקלים הכלכלי (הבורסות יורדות בחדות בממוצע כל 7-9 שנים לערך) או מהצפה של השוק בבוגרים בתחומים מסוימים.
האם כדאי ללמוד הנדסת תעשייה וניהול?
בתפקידי מהנדס תעשייה וניהול שכר ממוצע משתנה בהתאם לתחום אותו בוחרים. לאחר סיום הלימודים בעזריאלי מכללה ללימודי הנדסה ניתן למצוא תעסוקה באחד מהתחומים הבאים:
מערכות מידע – מדען נתונים, מתכנת, מהנדס איכות בתוכנה, מנתח מערכות, מטמיע, מדריך ויועץ. מהנדס תעו"נ אשר התמחה בלימודיו בתחום זה, יתמקד בכל הקשור למערכות המידע לרבות תוכנה, חומרה והאנשים המפעילים ומשתמשים בה.
תפעול – מהנדס ייצור ושירות, מהנדס ארגון ושיטות, מהנדס מוצר, תכנון ופיקוח על היצור או על השירות, קניין, מהנדס איכות ויועץ.
ניהול – מנהל ייצור ושירות, מנהל רכש, מנהל איכות, סמנכ"ל מערכות מידע, סמנכ"ל תפעול, סמנכ"ל שיווק ומנכ"ל.
מגוון התפקידים שבוגר הנדסת תעשייה וניהול יכול לבצע, וכן היכולת של המקצוע להמציא את עצמו כל פעם מחדש, יוצרים גמישות תעסוקתית גבוהה. גמישות זו גורמת לכך שאחוז גבוה של מהנדסי תעשייה וניהול מוצאים עבודה בתלות נמוכה מאוד במצב השוק.
כמו כן, גמישות זו מאפשרת לכל מהנדסי תעשייה וניהול גישה למשרות בתחומים בהם עובדים למשל בעלי תואר בכלכלה, ניהול והנדסת תוכנה, מה שאינו תמיד נכון בכיוון ההפוך.
במחלקת לימודי הנדסת תעשייה וניהול לתואר ראשון שתי התמחויות:
מדע נתונים בניהול ותפעול
ההתמחות בעזריאלי מכללה ללימודי הנדסה עוסקת ברכישת כלים לתכנון, פיתוח ובקרת התהליכים המתבצעים בארגון, שמטרתם להביא לידי גמר מוצלח את המוצרים והשירותים שלשמם קיים הארגון.
ההתמחות מקנה ידע במבחר תחומים, לרבות תכנון ובקרה של תהליכים, ניהול פרויקטים, שיפור וניהול של תהליכי שירות ויצור, לוגיסטיקה ותכנון כוח אדם.
נושאי הלימוד העיקריים:
- ניהול קשרי לקוחות
- מתודולוגיות לניתוח ושיפור תהליכים
- מודלים כמותיים בניהול מדעי
- שיווק באינטרנט
- אירועים בהנדסת תעשייה
- הנדסת גורמי אנוש
- פיתוח מוצרים חדשים
- תכנון מערכות שירות
הנדסת מערכות מידע
ההתמחות בעזריאלי מכללה המתמחה במגוון תחומי לימודי הנדסה עוסקת ברכישת כלים לייזום, אפיון, בדיקה, תכנון, פיתוח, הדרכה, רכש, אבטחת איכות, אבטחת מידע, הטמעה ותחזוקה של מערכות מידע ארגוניות.
ההתמחות אף מציעה קורסים בתחום האנליזה העסקית (BI) וטכנולוגיית האינטרנט והמובייל בשירות הארגון העסקי.
נושאי הלימוד העיקריים:
- בדיקת תכנה
- כריית ידע ולמידת מכונה
- מערכות מידע בתהליכי ניהול שרשרת האספקה
- הנדסת שיטות
- כלכלה הנדסית
- הטמעת שינויים בארגון
- ניהול פרויקטים
- בקרה, הבטחת איכות ואמינות
- בניית מודלים ארגוניים
ההתמחויות אינן נרשמות על גבי התואר
עבור בעלי תעודת בגרות ישראלית.
* ממוצע בגרות משוקלל 90 ומעלה
* בחינת בגרות במתמטיקה-5 יח"ל – ציון 70, 4 יח"ל – ציון 80
* בחינת בגרות באנגלית –5 יח"ל – ציון 65, 4 יח"ל – ציון 70
* ציון פסיכומטרי/תיל בדגש כמותי- 550
* ציון כמותי בפסיכומטרי/תיל-100
* רמה 3 באנגלית
עבור בוגרי מכינות קדם אקדמיות (יש לעמוד בכל התנאים):
* מתמטיקה- 70
* אנגלית- 70
* פיזיקה- 70
* תכנות(למועמדים של תעונ ותוכנה) -70
* כתיבה מדעית- 70
* ציון פסיכומטרי/תיל בדגש כמותי- 550
* ציון כמותי בפסיכומטרי/תיל-100
* רמה 3 באנגלית
* רמת עברית מבחן יעל- 100 לפחות
שיר תור
Master data specialist בתאגיד אסם-נסטלה בתפקיד.
תקופת הלימודים הייתה מלאה באתגרים וכשלונות, אך עם זאת מלווה גם בסיפוק גדול, חוויות מטורפות וחברים לכל החיים.
בסיום הלימודים עזבתי את משרת הסטודנט שלי בתור אנליסטית נתוני שכר ועידוד ברשות האכיפה והגבייה והתחלתי לעבוד כמיישמת מערכות מידע במוסד אקדמי במרכז הארץ.
כיום אני עובדת בחברת המזון השלישית בגודלה בישראל במחלקת מערכות מידע – משרה שאליה הגעתי דרך מדור הבוגרים של המכללה.
אנידור חקק
שמי אנידור חקק. כשהתחבטתי איזה תואר ללמוד, למרבה ההפתעה ההתלבטות הייתה בין שני תחומים מקצוות שונים. האחד, הנדסת תעשייה וניהול, מקצוע פרקטי המשלב לימודים אינטנסיביים, שעתיד לדאוג לי למקצוע בו אוכל למצוא עבודה בקלות. השני, לימודי משחק, גחמת ילדות ואהבה למקצועות הבמה. אחרי שיקולים רבים, בחרתי בדרך הפרקטית והבטוחה – לימודי הנדסת תעשייה וניהול. הלימודים במכללה חשפו אותי למגוון מקצועות ותחומי עשייה מעניינים, והחל מהשנה הראשונה לקחתי חלק בפעילות אגודת הסטודנטים, כאשר בשנת הלימודים השנייה כיהנתי כסגן יו"ר האגודה. לימודיי במחלקה להנדסת תעשייה וניהול התאפיינו בנטייה ברורה לתחומי ניהול התפעול. נמשכתי מאד לנושא זה, ולראיה, פרויקט הגמר שלי עסק בייעול שרשרת אספקה בחברת "טוטנאור". הפרויקט עסק בייעול כלכלי בתהליך האספקה במפעל ובקיצור משמעותי של זמן אספקת מוצר הדגל בחברה. במקביל ללימודיי, חיפשתי מקורות הכנסה. וכך, כבר משנתי השנייה לתואר, התחלתי לכתוב תוכן לאתרי אינטרנט. על מנת לייעל ולהגדיל את היקף העבודה, פתחתי אתר אינטרנט המספק שירותי כתיבת תוכן, והתחלתי לשווק את עצמי. עם סיום התואר, האתר הניב לקוחות רבים והיה מקודם בתוצאות הראשונות בגוגל. התלבטתי רבות האם להתחיל לעבוד כמהנדס תעשייה וניהול, והחלטתי לנסות מזלי בדרך עצמאית. בתום הלימודים פתחתי חברה בשם Hayde, המספקת שירותי קידום אתרים בגוגל, זאת בעקבות מגמה צוברת תאוצה בתחום השיווק באינטרנט.
אוריאל שוראקי
שמי אוריאל שוראקי, בוגר הנדסת תעשייה וניהול לתואר ראשון עם התמחות במערכות מידע.
במהלך הלימודים קבלתי יחס וליווי אישי מהסגל האקדמי במכללה. במסגרת הלימודים, ביצעתי את פרויקט הגמר בחברת טבע, דבר אשר היווה אבן דרך בקריירה המקצועית שלי.
עם יציאתי לשוק העבודה, נוכחתי להבין את תרומתו הכבירה של הפרויקט על הניסיון המעשי והמקצועי שלי.
עבדתי מספר שנים בארגונים גדולים, בניהול לוחות זמנים וניתוח מערכות מידע, ובמקביל ייסדתי את אתר הברכות הישראלי אשר משרת אלפי גולשים מידי יום. בשנים האחרונות, אני מייעץ בנושאי נוכחות אינטרנטית לעסקים ומסייע בהתנדבות לפיתוח החדשנות והטכנולוגיה בירושלים. בין השאר, הייתי שותף להקמת ארגון MadeinJLM ולהקמת טק-אקדמי, אקדמיה חופשית בירושלים, להעשרה בנושאי טכנולוגיה ויזמות.
יעקב אזולאי
שמי יעקב אזולאי, בוגר לימודי הנדסה תעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע.
במהלך לימודיי רכשתי ידע וכלים רבים מעולם התעשייה. גם בימים אלו אני עומד בקשר הדוק עם חברי סגל המכללה ומקבל אוזן קשבת ותמיכה.
כיום אני עובד בחברת Check Point כראש צוות ,CRM ועוסק בניתוח מערכות וניהול פרויקטים בצד האפליקטיבי של עולם המכירות בארגון. חשוב לציין, כי הדגש אותו שמה המכללה על הגשת פרויקטים מעשיים, ובעיקר פרויקט הגמר, הקנו לי כלים רבים וניסיון רב בהתמודדות מול גורמים שונים בארגונים, יכולת לפתח שפה ארגונית ולהתמודד בהצלחה בראיונות עבודה ובמימוש התפקיד הנוכחי שלי היום.
סיור בסודה סטרים וHP Indigo
סיור סטודנטים בשנה א' בחברת סודה סטרים שבנגב ובחברת HP בקרית גת- הסיור היה מעמיק, מלמד אך בעיקר נתן טעימה מסדר היום של מהנדס בתעשייה.
סיור בגן החיות התנ"כי
סיור לימודי בגן החיות התנ"כי בירושלים בו השתתפו סטודנטיות הלומדות במסלול תכלית יחד עם ילדיהם בהדרכת ד"ר גיא קשי, מרצה במחלקה. היתה חוויה מהנה, מרעננת, וייחודית ע"י ההסברים של גיא ובפרט לילדי הסטודנטיות שהתלוו לסיור והינם חלק בלתי נפרד מהמסע לתואר.
סמינרים והרצאות אורח ב-2022
מטרת הסמינרים לחשוף את הסטודנטים לחזות העשייה המדעית בתחום הנדסת תעשיה וניהול למגמות וחידושים בשטח העשרה מקצועית ואישית. המרצים בסמינרים הם מומחים מהתעשיה ואנשי אקדמיה ובוגרי המחלקה.
- From ann innovative perspective" One digital Health" , ד"ר אריאל בניס.
- "ניהול הצלחת הלקוח בעולם משובש", מר רועי אבירם.
- פתרון לוגיסטי באחסנה והפצה בלאומית שירותי בריאות, מר אלי זיימלס.
- "GDT –Getting Things Down", מר ליאור אורן.
- מבוא לתעשיית הגיימינג, גב' הדר אבירם.
- הרצאת אורח – יזמות בארגון בוגר, מר גיורא שלגי.
- הרצאת אורח -הפיכת חברת הזנק לחברה בוגרת, מר גבי זליגסון.
- הרצאת אורח – בניית חברת הזנק, מר אקי אלדר.
- הרצאת אורח – אסטרטגיה עסקית, מר שמוליק רביד.
- הרצאת אורח – אסטרטגיה בחברות הזנק, אלכסה.
1. פורטל שבנו סטודנטים שלנו שמרחיב על הנדסת תעשייה וניהול
2. כתבה על אחד התחומים שאנו מלמדים בהתמחות מערכות מידע – "מדע נתונים" – מאוד מבוקש:
https://www.haaretz.co.il/blogs/thelab/BLOG-1.4442646
3. סרטון שהכינו חברי הסגל של המחלקה:
https://drive.google.com/file/d/1fdO4yfHzchDAFRAUlQ4AV-D-WvRfZK2F/view
4. סרטון שהכינו הסטודנטים של המחלקה:
https://www.youtube.com/watch?v=_qNOCLPB7KI&feature=youtu.be
5. סרטון של הסטודנטים המסביר את ההבדל בין מועילות ליעילות ארגונית ואישית:
https://www.youtube.com/watch?v=gDrAeyTt4hg
6. סרטון בתוכנית הבוקר של בוגרת על פרויקט הגמר שלה:
https://www.youtube.com/watch?v=HqpLBBLhmpY
7. פודקאסט בנושא שינויים סוציאלים בעקבות המהפכה הרביעית: דור ה-Z:
8. פודקאסט בנושא 1 Communication:
9. פודקאסט בנושא הדפסות תלת מימדיות
10. סרט המחלקה להנדסת תעשייה וניהול
פרויקט גמר שבסופו תהיו מהנדסי תעשייה וניהול
בשנה הרביעית והאחרונה ללימודים, מבצעים הסטודנטים במחלקה להנדסת תעשייה וניהול פרויקט גמר מעשי. הפרויקט מתבצע בשיתוף עם חברות תעשייה במשק, תחת הנחייה וליווי צמוד של מנחה בתפקיד בכיר מטעם החברה, וכן מנחה אקדמי מטעם מכללת עזריאלי ללימודי הנדסה .
מבין החברות בהן נערכים פרויקטי הגמר, נכללות: אינטל, טבע, התעשייה האווירית, אמדוקס, מיקרון, מוסדות ציבור, בתי חולים ועוד. בנוסף, קיימים פרויקטי גמר מחקריים, המבוצעים בהנחיה אקדמית.
ביצוע הפרויקט מאפשר רכישת ניסיון ופרקטיקה, תוך היכרות מקרוב עם תעשיית ההיי טק והטכנולוגיה, וכן חיבור הפן התאורטי של התואר לפן המעשי. פרויקט הגמר, שהוא גולת הכותרת של התואר, מהווה השלמה ללימודים העיוניים וקרש קפיצה להשתלבות תעסוקתית בתחום.