ישיבת חבר הנאמנים של המכללה
ישיבת חבר הנאמנים של המכללה
חבר הנאמנים של המכללה התכנס ביום רביעי (31 במאי) לישיבתו השנתית, במהלכה נפרדו מיו"ר חבר הנאמנים היוצא פרופ' יצחק אפלויג המסיים חמש שנים בתפקידו בהתנדבות, ואישרו את מחליפו מר גארי ליבלר, שהיה עד כה חבר בחבר הנאמנים של המכללה, והוא יזם הייטק המעורה בקהילת ההייטק בישראל ובירושלים בפרט.
מר ליבלר הינו המייסד והשותף המנהל של קרן שביט המנוהלת מירושלים ומתמקדת בהשקעות בחברות טכנולוגיות בשלבים מתקדמים. ברשותו ניסיון של למעלה מ-25 שנים בניהול קרנות השקעות בישראל, ובמסגרת פעילותו היה מעורב בשורה של חברות טכנולוגיות מצליחות, שמעל ל 20 מהן הונפקו בארה"ב ובשווקים נוספים. חברות הפורטפוליו בהובלתו של גארי נמכרו לחברות בינלאומיות גדולות כגון מייקרוסופט, אמדוקס, ואלקטל-לוסנט.
כמו כן, מר ליבלר היה המייסד והשותף המנהל של קרן AIG Orion Venture Capital Fund שנוהלה במסגרת פעילות הפרייבט אקוויטי של ענקית הביטוח AIG ובין משקיעיה של הקרן נמנו מייקרוסופט, קומקאסט והבנק העולמי.
מעבר לפעילותו העסקית, גארי פעיל בשורה של ארגונים ללא מטרת רווח לרבות הקרן לירושלים והאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.
במהלך הכנס דיווחו יו"ר הוועד המנהל, מר ירון רביד, נשיאת המכללה, פרופ' רוזה אזהרי, רקטור המכללה, פרופ' קנט הוכברג, מ"מ מנכ"ל המכללה, רו"ח יצחק דניאל, ומנכ"ל המכללה הנכנס, עו"ד עמית פרסיקו, על פעילות המכללה בשנה החולפת.
כמוקד של ידע בהנדסה בירושלים, המכללה מקדמת כיום שורה של נושאים אקדמיים הנמצאים בחזית הטכנולוגיה דוגמת שיטות חדשניות להוראת ההנדסה המקודמות על ידי מרכז חמ"ה (חדשנות ומצויינות בהוראה), מרכז ייחודי בירושלים המקדם שינויים להענקת חווית לימודים המתאימה לדרישות התעשייה והמשק במאה ה-21, שיתופי פעולה עם התעשייה בעיר וכן פרויקטים המשלבים את האקדמיה עם פעילות חברתית כגון פרוייקט "ירושלים של דיגיטל", תכנית מנהיגות נשים רב תרבותית וכד'.