פרופ' היתם קאסם
ראש המחלקה להנדסת מכונות
שלום וברוכים הבאים
הנדסת מכונות בעזריאלי מכללה ללימודי הנדסה עוסקת בתהליכי תכנון, מחקר, פיתוח, ייצור ותחזוקה של מערכות מכניות זרימה ואנרגיה.
הלימודים מכשירים את הסטודנטים להתמודד עם מטלות הנדסיות מורכבות, תוך שימוש בחוקים פיזיקליים קלאסיים וטכנולוגיות מודרניות לפתרון והצגת תוצאות.
התעשייה הטכנולוגית המודרנית עוסקת בפיתוח ובייצור מוצרים הדורשים ידע והבנה בתחומים נרחבים.
הנדסת המכונות של ימינו עושה שימוש בכלים ממוחשבים לצורך ביצוען של בדיקות ואנליזות סימולטוריות במערכות מכניות מסוגים שונים, תוך כדי תכנונן. מהנדסי המכונות הם אנשי המקצוע המובילים את תהליכי התכנון, המחקר והפיתוח, ואף, במרבית המקרים, הם אלה המפקחים על תהליך ייצורן של המערכות. מערכות אלו שונות בגודלן ובחשיבותן: ממכשירים וציוד ביתי, דרך מכשור רפואי או מערכות מיזוג אוויר ועד לכלי רכב וכלי תעופה.
יתרונות לימודי הנדסת מכונות
הידע הנרכש במחלקה מהווה בסיס איתן להתמחויות נוספות רבות (כמו אווירונאוטיקה, רובוטיקה, הנדסת מחשבים, הנדסת חומרים והנדסה ביו-רפואית). עובדה זו מאפשרת לסטודנטים בעלי תחומי עניין רבים להתחיל בלימודים ולבחור במהלך לימודיהם את התחום הספציפי בו ירצו לעסוק בעתיד.
מה כוללים לימודי הנדסת מכונות?
הלימודים לתואר מהנדס מכונות (תואר ראשון בהנדסת מכונות) אורכם ארבע שנים, והם כוללים את כל נושאי הלימוד הנוגעים לטכנולוגיה עילית ולמכונות משובצות מחשוב. בין נושאי הלימוד הבסיסיים ניתן למצוא תחומי לימוד כמו פיזיקה, מתמטיקה, מדעים תרמיים, מדעי חומרים, רובוטיקה, מכניקה חישובית וכד', ואילו, בנושאים המתקדמים יותר בתוכניות הלימוד, ניתן למצוא תחומים כמו מיקרו-מערכות, ביו-מכניקה, מכטרוניקה, הנדסה אווירונאוטית וכן הלאה.
מדוע חשוב לבחור בלימודים במוסד לימודים אקדמי מהימן?
מאחר והנדסת מכונות מבוססת ונעזרת בטכנולוגיות שונות, ומאחר והטכנולוגיות המקיפות אותנו לא רק משתכללות כל העת, אלא אף מתרבות בקצב מסחרר, חשוב מאד כי החומר הנלמד והתחומים בהם עוסקים לימודי הנדסת מכונות יתאימו למציאות המשתנה, מחוץ למוסד האקדמי. מוסדות לימודים איכותיים מתחדשים ומשנים את תוכניות הלימודים שלהם, על מנת לספק לבוגרים של לימודי הנדסת מכונות את הכלים הטובים ביותר, כך שמיד עם תום ההתמחות, הם יוכלו להשתלב בתחום העיסוק בו הם בחרו.
עזריאלי – מכללה אקדמית ללימודי הנדסה, נחשבת לאחד מהמוסדות המובילים בישראל ללימודי הנדסת מכונות ומקנה למהנדסים בתחום לימודים אקדמיים ברמה איכותית וגבוהה.
תכנית הלימודים בהנדסת מכונות
מטרת מסלול לימודי הנדסת מכונות לתואר ראשון בעזריאלי הינו להקנות לבוגרים את היכולות והידע להשתלב בכל תחומי התעשייה והאקדמיה ברמות הגבוהות ביותר. לימודי הנדסת מכונות אורכים ארבע שנים וכוללים חשיפה לשיטות ניסוי ועיבוד נתונים מתקדמות בסביבת מעבדות משוכללת.
בשנתיים הראשונות נלמדים מקצועות הבסיס במדעים ונושאים קלאסיים בהנדסת מכונות. בשנתיים הנותרות התכנית מתמקדת בשני תחומי הליבה של ההתמחות בזרימה ואנרגיה, מוצקים וחוזק. דגש מיוחד ניתן להקניית ידע בסיסי רחב בתחומים אשר מעבר לתחומי הליבה כמו רובוטיקה ומערכות אלקטרומכניות זעירות. תכנית הלימודים מקנה את הידע והכישורים תחילה על ידי בניית בסיס תיאורטי מוצק, וחיזוק הבסיס הנ"ל על ידי מתן כלים וניסיון מעשי באמצעות מערך מעבדות וניסויים מתקדם.
בשנת הלימודים הרביעית עורכים הסטודנטים פרויקט גמר בתעשייה, בהנחיית איש סגל אקדמי מהמכללה ומהנדס מהתעשייה.
המחלקה שלנו היא היחידה המציעה לימודים אקדמיים בהנדסת מכונות בירושלים וסביבתה, והיא פועלת באופן שותף לשיתופי פעולה עם מוסדות האקדמיה הוותיקים בד בבד עם יצירת קשר פעיל עם תעשיות מתקדמות ומתפתחות.
על רשימה ארוכה ומכובדת נמנות התעשייה האווירית, רפא"ל, מנועי בית שמש, רוקר – בריטיש אירוספייס, טוטנאור, סיוון תעשיות לייזר, אקיוביט מייצרת שעונים אטומיים, טבע ואינטל. שיתופי פעולה אקדמיים עם האוניברסיטה העברית, בית חולים הדסה, הטכניון ואוניברסיטת תל אביב.
שיתופי הפעולה מאפשרים הפריה הדדית המתבטאת בין השאר בביצוע פרויקטים משותפים ובהכשרת בוגרים עם ידע וכישורים הנדרשים בתעשייה.
ייחודה של תכנית הלימודים שלנו הוא בהקניית יכולות פיתוח, ניהול ויזמות, יכולות הנדרשות ומתקבלות בברכה ע"י התעשיות והאקדמיה.
פרויקט גמר
גולת הכותרת בהכשרת מהנדסי מכונות במכללת עזריאלי ללימודי הנדסה היא פרויקט מהנדס המתבצע בשנה האחרונה ללימודים.
פרויקט מהנדס במחלקה להנדסת מכונות הינו ייחודי באופיו. כבר בשנת הלימודים השלישית מסייעת המכללה ביצירת קשר עם התעשיות, ומנחה את התלמידים להגדיר בתכנית פרויקט מהנדס מוצר ממשי אשר מחייב את התלמידים להתמודד עם כל השלבים של חיי פרויקט בתעשייה. לאמור, מטריצת העדפות לקוח, בניית עץ מוצר, תכנון לוח זמנים, מודל עלות, תכנית בקרה וניהול סיכונים, ניהול רכש ואיכות מוצר וניסויי הוכחה וקבלה. פרויקט מהנדס משלב את לימודי התלמידים בתחומי המדעים הבסיסיים, מקצועות ההנדסה המכנית ומעבדות הניסוי המשוכללות בתחומי ניסוי ומדידה, מוצקים, פני שטח (טריבולוגיה), אנרגיה, זרימה ואווירודינמיקה.
מגוון הפרויקטים הרחב שבוצעו במחלקה להנדסת מכונות שכלל בין השאר: ציוד רפואי מתקדם, גיטרה לבעל מוגבלות תפקוד ביד אחת, רובוט תת מימי, רובוט תת קרקעי, כלי טיס אוטונומיים, טורבינות רוח ומערכות ייצור אוטומטיות מעיד על יכולת הבחירה הבלתי מוגבלת של הבוגרים לנווט את מסלול ההתמחות שלהם מעבר למסלולי הליבה של המחלקה.
לפירוט תכנית הלימודים – לחץ כאן
פרויקטי גמר של סטודנטים במחלקה:
רובוט תת ימי
מנהרת רוח ייחודית (מוצגת במוזיאון המדע ירושלים)
הצורך בשילוב נושאים מגוונים מזמן למהנדס המכונות הזדמנויות רבות בייזום ובניהול פרויקטים בתחומי הפיתוח והמחקר ההנדסי והטכנולוגי. בוגר לימודי הנדסת מכונות לתואר ראשון במכללה הוא מהנדס מכונות בעל הכשרה וידע במערכות אנרגיה , זרימה ואווירודינמיקה, מוצקים, מערכות מכניות ומיקרו מערכות אלקטרו-מכניות. לימוד מערכות זעירות במקביל להתמחות במערכות מכניות, מערכות אנרגיה וזרימה יאפשרו לבוגר המחלקה עיסוק במערכות טכנולוגיות מתוחכמות במגוון רחב של יישומים ותחומים בהם מערכות צבאיות, רפואיות, אלקטרוניות, תקשורתיות, תעשיות כלי תעבורה ועוד. בוגרי המחלקה במכללת עזריאלי ללימודי הנדסה משתלבים בתעשייה הטכנולוגית המודרנית על כלל ענפיה, בין אם בהיי-טק ובין אם במפעלי ייצור מפותחים.
הנדסת מכונות הינו תחום מבוקש בתעשייה מזה שנים.
שמה של המחלקה להנדסת מכונות, הצעירה ממחלקות המכללה, הולך לפניה ואנו נוכחים בביקוש הרב לקלוט את בוגריה.
עבור בעלי תעודת בגרות ישראלית
* ממוצע בגרות משוקלל 90 ומעלה
* בחינת בגרות במתמטיקה-5 יח"ל – ציון 70, 4 יח"ל – ציון 80
* בחינת בגרות באנגלית –5 יח"ל – ציון 65, 4 יח"ל – ציון 70
* ציון פסיכומטרי/תיל בדגש כמותי- 550
* ציון כמותי בפסיכומטרי/תיל-100
* רמה 3 באנגלית
עבור בוגרי מכינות קדם אקדמיות (יש לעמוד בכל התנאים):
* מתמטיקה- 70
* אנגלית- 70
* פיזיקה- 70
* כתיבה מדעית- 70
* ציון פסיכומטרי/תיל בדגש כמותי- 550
* ציון כמותי בפסיכומטרי/תיל-100
* רמה 3 באנגלית
* רמת עברית מבחן יעל- 100 לפחות
איתי שטראוס
מאז שאני זוכר את עצמי תמיד אהבתי לפרק ולבנות דברים ולהבין איך מערכות פועלות, מה שגרם לי לחשוב שאולי יום אחד ארצה להיות מהנדס. עם זאת, בתיכון לא אהבתי ללמוד, לא השקעתי בכלל והעברתי 4 שנים בלי ללמוד יותר מידי. במיוחד שעממו אותי מקצועות הליבה כמו מתמטיקה ופיזיקה ועוד. האווירה הזו שנוצרה סביבי בתיכון גרמה לי להאמין שלא אגיע רחוק.
אחרי התיכון כשעוד גרתי בארה"ב ניסיתי להתקבל לכמה אוניברסיטאות, ללא הצלחה, והחלטתי לעלות לישראל כדי לשרת בצבא. כשהשתחררתי מהצבא התחלתי לחשוב מה הלאה, והחלטתי שבכל זאת אנסה לעשות משהו עם עצמי ולרכוש השכלה גבוהה: נרשמתי למכינה קדם אקדמית, ששם בפעם הראשונה בחיי, באמת למדתי מתמטיקה ופיזיקה ברמה גבוהה ורק אז התברר לי שכן יש לי סיכוי להצליח באקדמיה ואפילו נהניתי מהלימודים.
כשקיבלתי את המכתב קבלה ללימודי הנדסת מכונות במכללת עזריאלי התרגשתי נורא.
למרות חששותיי שלא אסיים את התואר הקשה הזה, בכל פעם שנתקלתי בבעיה קיבלתי עזרה וסיוע מגורמים שונים במכללה, המרצים, מדור סטודנטים וחברים. בשנה השלישית שלי לתואר נפתח במכללה מאיץ הסטארטאפים AtoBe. מתוך סקרנות ורצון ללמוד על עולם היזמות נרשמתי למיונים ולהפתעתי התקבלתי לתכנית, כאשר בשנה ד' כבר מצאתי את עצמי מנהל חברת סטארט-אפ עם רעיון מדהים. כ- 9 סטודנטים ממחלקות שונות במכללה ביצעו אצלנו את פרויקט הגמר שלהם. את פרויקט הגמר שלי גם שילבתי בתוך הסטארט-אפ שלימים הביא להקמת חברה (Airscort Ltd.) אשר צברה מאז הישגים מרשימים.
אני כל כך שמח שבחרתי ללמוד במכללת עזריאלי ללימודי הנדסה שפתחה בפני את הדלת לתעשייה בצורה מיוחדת ואפשרה לי להכיר ולהיכנס לעולם ההנדסה והיזמות. אני מאד מרוצה מהמקום בו אני נמצא היום.
1. האם ניתן להשתלב בתעשיית הרכב עם תואר בהנדסת מכונות?
בהנדסת מכונות לומדים תכנון וייצור של מכונות מהבסיס וזה כולל את תעשיית הרכב. מגוון התחומים הרחב בהנדסת מכונות ומסלולי הלימודים במסגרת מכללת עזריאלי ללימודי הנדסה מאפשרים לבוגריה לבחור כל כוון מבלי לזנוח כוונים נוספים. לראיה, בכל שנה מתבצע במחלקתינו לפחות פרויקט מהנדס אחד בתחום הנדסת הרכב.
2. כמה התמחויות קיימות במחלקה?
המחלקה אימצה את הגישה הקלסית במתן השכלה מעמיקה במקצועות הליבה של הנדסה מכנית- זרימה ואנרגיה, מוצקים וחוזק. יחד עם זאת המכללה מוסמכת להעניק תעודת מהנדס מכונות מוכר ע"י רשם המהנדסים במשרד המסחר והכלכלה. תעודה זו מסמיכה אותו לקבל אחריות מהנדס על כל מערכת אותה פיתח וייצר ואין הוא מוגבל להתמחות כזו או אחרת.
3. האם בוגרי הנדסת מכונות במכללה נחותים בהשגת מקומות עבודה?
בשני מחזורי הבוגרים שסיימו את לימודי הנדסת מכונות לתואר ראשון לא התגלתה כל בעיה. בקרב אנשי סגל ההוראה מצויים אנשי תעשייה וותיקים ומוכרים ובמקרים מספר קליטת הבוגרים אף הואצה בשל כך.
4. האם גודלה של המחלקה מגביל את ההכשרה של בוגריה?
אכן מספר חברי הסגל קטן יחסית למחלקות המקבילות במוסדות המסורתיים. הסיבה לכך בשל צעירותה ותהליך הצמיחה המהיר אותו המחלקה עוברת (מספר בוגריה כמעט הוכפל במשך 3 שנים מ 25 ל42 השנה ומספר הנקלטים יגיע ויעבור את ה 100 בשנה שנתיים הקרובות). למרות זאת, גודלה של המחלקה מעניקים לתלמידים סביבת לימודים באיכות גבוהה שאין רבות כדוגמתה , אם בכלל. כל תלמיד שמתחיל את לימודיו נמצא במעקב צמוד במטרה לשפר את יכולתו והישגיו. הסגל אינו חוסך מאמץ בהקניית ידע ויכולת מבלי לוותר על רמה אקדמית גבוהה בכל קנה מידה.
5. מה היתרונות של המחלקה להנדסת מכונות בעזריאלי לעומת מוסדות אחרים?
המכללה מכוונת להיות בחירה ראשונה עבור תלמידי הנדסה ועבור קליטת בוגריה ע"י התעשייה בכללה ובירושלים בפרט. לפיכך המכללה קולטת תלמידים שהישגיהם בעבר היו מוגבלים בשל סיבות אישיות (כל עוד הם עומדים בדרישות הסף של המועצה להשכלה גבוהה). תהליך הלמידה עבור תלמידים מסוג זה מאתגר אותם ואת הסגל המשקיע כל מאמץ להביאם למכנה משותף גבוה עם תלמידים מובילים (וכל זאת תוך שמירה על רמה אקדמית גבוהה). במהלך ובתוכנית הלימודים, מושם דגש על הכשרת הבוגרים להיות מובילים במקומות העסקתם בתחומי הפיתוח וניהול תכניות.
המחסור במהנדסים, איך אומרים כיפת ברזל בסינית / ד"ר משה זילברמן
לאלו שאינם דוברים את השפה, נגלה כי פירוש צמד המילים צ'יין צ'יונג הוא כיפת ברזל. ולמה כדאי לנו לדעת סינית, כי התרחיש הוא שבעוד 20 שנה, בשנת 2035, נצטרך לרכוש את המערכות הצבאיות ההגנתיות וההתקפיות של ישראל בסין. על פניו זה נשמע היום הזוי. הרי התעשיות הטכנולוגיות-ביטחוניות הישראליות הן מהמתקדמות בעולם. הרי אנחנו יצרנו את הפתרונות המופלאים – כיפת ברזל ליירוט רקטות, מעיל רוח המציל שריונרים מפגיעות טילי נ"ט, וגם את 'מעשה מרכבה', ביצירת הטנק המתקדם מרכבה סימן 4. כולם חוד-חנית שאי-אפשר לזלזל בהם.
ולמרות כל אלה, ואף שאיני מפחית מייחודן ומנפלאות עשייתן של התעשיות הביטחוניות הישראליות, שאני אישית, בשר מבשרן, צר לי לבשר שאנו לפני נפילה מאיגרא רמא, לבירא עמיקתא. מ'צוק איתן' ונישא לתחתיות.
הסיבה העיקרית לכך אינה המוח היהודי שנחלש וגם לא בריחת המוחות לכסף הגדול בחו"ל. הסיבה היא פשוטה – הרבה פחות ישראליםם עם השכלה וידע טכנולוגי הנדסי בעוד כשני עשורים.
מאחורי כל פיתוח טכנולוגי מוצלח, ביטחוני או אזרחי עומדים המהנדסים. מהנדסי מכונות, מהנדסי תוכנה, מהנדסי אלקטרוניקה, פיזיקה ואופטיקה, מהנדסי מנועים ועוד ועוד. הם אשר מפתחים את הרעיון, בודקים היתכנות, מוצאים פתרונות לאתגרים הטכנולוגיים ומביאים אותו לידי מימוש. וכבר כעת, בישראל של 2014, מספר הסטודנטים הלומדים הנדסה, בכל התחומים, פשוט הולך ומצטמק.. יכולנו לפטור זאת במהמורה רגעית שוודאי תתאזן בקרוב, אבל עיון מעמיק בנתונים נוספים, מציב בפנינו תמונה מדאיגה עוד יותר: בקרב בני הנוער, הולכים השנתונים ומצטמצמים בכל הקשור לנערים ונערות, שיש להם גישה, רצון או פוטנציאל לעסוק בהנדסה ובטכנולוגיה. פחות בני נוער לומדים בבתי הספר מדעים מדויקים ולפיכך אינם מקבלים כלים לעסוק בתחומי ההנדסה או הטכנולוגיה המתקדמת. מחקר של מכון סאלד מצא לפני כשנה, כי רק ב-1 מכל 3 תיכונים קיימת מגמת פיזיקה וכי הסיבות להתדרדרות במספר הלומדים מדעים מדויקים הינם מיעוט מורים – פחות מאלף מורים המלמדים את המקצוע, כאשר רובם לקראת פרישה וכן אי-רצון של תלמידים להתמודד עם הקושי בחומר הנלמד ואחוז נשירה גבוה.
והנה עוד נתונים מדאיגים: אחוזי התלמידים הניגשים ל-5 יח' לימוד במקצועות המדעים המדויקים, הולכים ופוחתים מידי שנה. ההישגים של התלמידים הישראליים ביסודי ובתיכון, במקצועות אלו במבחני פיזה מהנמוכים במדינות ה- OECD וקיימים עוד ועוד נתונים, שכולם מוכיחים – לדור העתיד שלנו יש יותר רצון או יכולת להיות משפטנים או בעלי תואר במדעי הרוח, אך מצטמצם מאוד מספרם של התלמידים, שבכוחם בעתיד להיות שותפים או מובילים בתחומי ההנדסה, בכלל והטכנולוגיה הביטחונית המתקדמת, בפרט.
לאחר ההלם מקריאת נתונים אלו, חובה עלינו להבין שבדיוק משם צריך להגיע/לצמוח/לנבוע גם הפתרון. אשר יתחיל ממערכת החינוך בגיל היסודי, והעל יסודי. המדינה והמשרדים הרלוונטים צריכים להשקיע משאבים כספיים ואנושיים רבים, כבר בעת הזו, ביצירת מערך כולל, אשר ינגיש את התחומים הללו לנוער הישראלי וימזער את הרעד והשיתוק האוחז בהם למראה כל בעיה פיזיקלית, למשל. דרושה הכשרה נכונה ויצוקה היטב בגיל זה, שתביא הרבה יותר נערים ונערות, וכאלו המוכנים יותר, אל עברי שערי האקדמיה, שם יוכלו לקבל ערך מוסף ונדבך נוסף ולעיתים אף צד מעשי. כל אלו יאפשרו להם להפוך למהנדסים מובילים בתחומם ולדור ההמשך ראוי לדור המהנדסים המצוין הקיים בתעשיות הביטחוניות הישראליות כבר כעת, ויתרה מזו למהנדסים מובילים ופורצי הדרך מול האתגרים הביטחוניים העתידיים.
את המילה האחרונה בתחום הטאבלטים או את הסמארטפון המתקדם הבא – תמיד נוכל לייבא בשקט מסין. אבל למרות שאנו מתפללים ומקווים שהשלום יבוא במהרה, רק למקרה שלא כך יהיה – כדאי שאת הפיתוחים ההנדסיים והטכנולוגיים בשדה המערכה – נשאיר בידיים הבטוחות והמיומנות שלנו? .
ד"ר משה זילברמן, חבר המחלקה להנדסת מכונות בעזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה ירושלים ובעברו בכיר בתעשייה האויירית לישראל.
>> לחצו לקריאת הכתבה באתר "גלובס"