שאלות ותשובות - הנדסת חומרים מתקדמים

שאלות ותשובות – הנדסת חומרים מתקדמים

• היכן ניתן עוד ללמוד לתואר בהנדסת חומרים מתקדמים?

אנו המכללה היחידה שמעניקה תואר ראשון בהנדסת חומרים מתקדמים מתוך ארבעה מוסדות בלבד בכל הארץ, שמעניקים תואר בהנדסת חומרים וכולן אוניברסיטאות.

• מה הייחודיות של המחלקה במכללה?

שילוב מרצים מהתעשייה; תכנית לימודים עדכנית לתחומים הרלוונטיים בתעשיית ההי-טק; מעבדות בתעשייה; פרויקט גמר בתעשייה, או במכוני מחקר מובילים; אחוז גבוה מאד של הבוגרים משתלבים בתעשייה. בהרבה מקרים ההשתלבות מתרחשת לאחר קיום פרויקט הגמר בחברה מסוימת.

•  מהו ההבדל בין הנדסת חומרים מתקדמים או הנדסת כימית או לכימיה?

מדובר בתחומים שונים: הנדסת חומרים מתקדמים – תחום הנדסי העוסק בהבנת תכונות והתנהגות של חומרים שונים בכל שטחי הטכנולוגיה העכשווית. כימיה – תחום מדעי העוסק בחקירת מבנה חומרים, בהפקת חומרי גלם חדשים ובפיתוח שיטות לזיהוי חומרים והרכבם. הנדסה כימית – תחום הנדסי העוסק בתרגום פיתוח מעבדה לייעול ולהפקת מוצרים בתהליכי ייצור במיוחד בתעשייה הכימית. מהנדס חומרים אמור לקחת את מה שפיתחו הכימאים במעבדה ולתרגם לפיילוט תעשייתי שעובד ובהמשך למפעל מייצר. ההכשרה של מהנדס כימיה מכוונת למפעלים טכנולוגים ואילו ההכשרה שסטודנט להנדסת חומרים מתקדמים רוכש מכוונת לתעשיות היי-טק.

• האם יש דרישה למהנדסי חומרים?

היום הדרישה הולכת וגדלה למהנדסי חומרים. בעיתון ניתקל במעט מאד "דרושים מהנדסים להנדסת חומרים", משום שהמקור ללימודי הנדסת חומרים בעבר היה רק בטכניון או באוניברסיטת בן–גוריון. נכון להיום, את בוגרי מכללת עזריאלי ללימודי הנדסה מחפשים לא דרך דפי העיתון, אלא בקשר ישיר עם המכללה. בוגרים רבים משתלבים בעבודה בהי-טק, במקומות בהם בצעו את פרויקט המהנדס שלהם. מהנדס חומרים יכול להשתלב במקצוע שלא בהכרח קשור למהנדס חומרים, אלא במקרים מסוימים, בתפקידים בהם הדרישה הראשונית היא למקצועות  כמו מהנדס כימיה, כימאי או פיסיקאי, או מהנדס אלקטרוניקה (בתחומים מסוימים).