ראש המחלקה למדעי המחשב
תואר במדעי המחשב – המסלול הקצר והמבוקש להייטק
בתכנית במדעי המחשב תרכשו את הבסיס התיאורטי והמעשי של מערכות ממוחשבות, שיכשיר אתכם לעבודה בעולם ההייטק או להמשיך בלימודים לתארים מתקדמים.
בהתאם לכך, התכנית מאתגרת מאוד ואינטנסיבית. היא מיועדת לסטודנטים בעלי יכולת למידה עצמית גבוהה ומלמדים בה אנשי הסגל המנוסים והמסורים ביותר של בית הספר להנדסת תוכנה ומדעי המחשב.
התכנית נמשכת שלוש שנים וכוללת את הנושאים: יסודות מתמטיים, תורת החישוב, אלגוריתמים, חישוב מבוזר, שפות תכנות, רשתות תקשורת מחשבים,
מערכות הפעלה, למידה ממוחשבת, סייבר, מדעי הנתונים ובינה מלאכותית.
אין ספק שבמסלול מדעי המחשב חומר לימוד מורכב ולא פשוט בכלל. תכנית הלימודים למדעי המחשב לתואר ראשון מכשירה את הבוגר הן בלימודים תאורטיים מתחום המתמטיקה והתאוריה של מדעי המחשב (אלגוריתמים ומבני נתונים) והן מהצדדים המעשיים, שפות תיכנות רבות, מדעי הנתונים בינה מלאכותי ומידה חישובית ועוד. הסטודנט, יקבל דגש מיוחד בלימודיו להתמודדות עם פתרון בעיות, למידה עצמאית וכתיבת פרויקטים. הסטודנטים במחלקה למדעי המחשב נהנים מסביבת לימודים עשירה, הכוללת:
- מעבדת תוכנה חדישה ומתקדמת.
- מגוון סביבות פיתוח לשיפור הלמידה והניסיון המעשי של הסטודנט.
- מתחם סיעור מוחות ואזורי עבודה לצוותים, המדמים סביבת עבודה בתעשיית ההיי-טק
במסגרת לימודי מדעי המחשב מדגישים את ההבנה העמוקה של הנושאים, כדי לאפשר המשך למידה עצמאית לאורך החיים, בתחום בו השינויים הם בקצב גדול.
הלימודים בעזריאלי מכללה ללימודי הנדסה, מקנים בסיס של עקרונות שפת התכנות, על מנת לאפשר לסטודנטים רכישה קלה ודינאמית של שפות התכנות השונות, ההולכות ומתפתחות כל הזמן. לאור העובדה כי תחום הנדסת תוכנה הינו תחום דינאמי, המתפתח כל העת, הלימודים במחלקה נצמדים לטכנולוגיות הכי עדכניות ומותאמים לצרכי התעשייה.
נושאי הלימוד המרכזיים בלימודי מדעי המחשב לתואר ראשון:
נושאי הלימוד הנלמדים בלימודי מדעי המחשב הינם מגוונים ומקיפים, ונועדו להקנות לסטודנטים ידע מעשי ועיוני כאחד, אשר יכשירו את הסטודנט להיות מפתח תוכנה בשוק ההיטק, בינהם ניתן למנות את הנושאים:
- מקצועות הבסיס במתמטיקה ובמדעי המחשב.
- תכנות מדעי, תכנות בסביבת אינטרנט
- מבוא למדע הנתונים ולמידה חישובית
- תקשורת מחשבים
- מערכות מידע.
בין הקורסים הנלמדים:
* מבוא ללמידת מכונה
* בינה מלאכותית- AI
* ניהול מיזמים
* ניהול מערכות תוכנה בענן
לפירוט תכנית הלימודים לחץ כאן
תוכנה תואר ראשון
פרופ' רחל בן אליהו זהרי – דקנית בית הספר להנדסת תוכנה ומדעי המחשב
ד"ר ניסים הראל – ראש המחלקה להנדסת תוכנה
ד"ר בוריס גורליק
ד"ר נועה כהן – ראש המחלקה למדעי המחשב
ד"ר אסף שפנייר – ראש התכנית לתואר שני בהנדסת תוכנה
תוכנה תואר שני
ד"ר אסף שפנייר– ראש התכנית לתואר שני בהנדסת תוכנה
פרופ' רחל בן אליהו זהרי – דקנית בית הספר להנדסת תוכנה ומדעי המחשב
ד"ר נועה כהן – ראש המחלקה למדעי המחשב
לימודי מדעי המחשב לתואר ראשון מעניקים תואר בוגר במדעים B.Sc. ומאפשרים לבוגרי המחלקה להשתלב בפיתוח תוכנות למגוון רחב של תחומים. השילוב נעשה בחברות מובילות במשק הישראלי והעולמי והעוסקות בתחומים:
- תקשורת מחשבים.
- כתיבת תוכנות לניהול נתונים והסקת מסקנות (למידה חישובית)
- פיתוח שרתי אינטרנט (Full Stack)
בתפקידי מפתח תוכנה שכר נקבע גם ע"פ התחום בו המתכנת בוחר לעסוק. הבוגרים של עזריאלי מכללה ללימודי הנדסה משתלבים כיום כמפתחי תוכנה בחברות היי-טק וכמהנדסי פיתוח בחברות עולמיות כגון אינטל ו-.Cisco חלק מהבוגרים ממשיכים במסלולים אקדמיים לתואר שני בהנדסת תוכנה, מדעי המחשב ובמנהל עסקים באוניברסיטאות השונות בארץ ובעולם.
בוגר מדעי המחשב – שכר
החיים בחברה המודרנית סובבים סביב תוכנה, החל מהפעולות המורכבות ועד הפשוטות ביותר. מכאן, שעם ההתפתחות הטכנולוגית, הביקוש בעולם הנדסת התוכנה למפתחי תוכנה מצוינים שמבינים היטב את היסודות של מדעי המחשב (מבני נתונים, אלגוריתמים, תיכנות, למידה חישובית) במשק הולך וגובר, וכך בהתאם, עולה גם שכרם.
כיום, בתפקיד מפתחים השכר התחלתי הוא בין 10,000 ₪ – 15,000 ₪ בחודש, כאשר שכרו של מפתח בעל ותק וניסיון של כ 5-10 שנים אף מגיע לסכומים של 40,000 ₪ – 30,000 ₪ בעמדות ניהול בכיר.
רענן מור
במסגרת לימודיי בעזריאלי מכללה אקדמית ללימודי הנדסה בירושלים, הושם דגש על הערכים החשובים והעכשוויים. נחשפתי לכיוונים השונים של המקצוע אותו רכשתי ונעשה שילוב ביני לבין חברה חיצונית מהתעשייה לצורך פרויקט הגמר. שילוב שעבורי הפך למקום עבודה של ממש. פרויקט הגמר התבצע בחברת פרוטראק, הפועלת בתחום הראייה הממוחשבת. במהלך הפרויקט נדרש שימוש ברקע העיוני והמעשי שרכשתי במהלך הלימודים. הפרויקט התבצע בהנחיה משולבת של מנחים מהחברה ומהאקדמיה (מר ארז שילת וד"ר אלכסנדר חייט), שניתבו את הפרויקט והפיקו ממנו את המרב. בזכות הכלים הללו ובזכות ההנחיה הנכונה "נולד" הפרויקט המעשי הראשון, המהווה כרטיס ביקור יקר ערך בזמן ההשתלבות בתעשייה. בעקבות פרויקט הגמר השתלבתי כמהנדס תוכנה בחברת פרוטראק, שבה ביצעתי את פרויקט הגמר. התפקיד כלל שכלול ופיתוח מערכות זמן-אמת לצרכים ביטחוניים, במערכות הכוללות התאמה בין תמונות וגילוי תנועה בוידאו. כיום אני עובד כמתכנת בחברת Mobileye .
חנן ליפסקין
תחילת לימודיי במכללה לוו בקשיים רבים. בתקופת המבחנים של הסמסטר הראשון נכשלתי בכל מועדי א', נשברתי מנטלית וחשבתי על הפסקת הלימודים.
הסיפור שלי הגיע לאוזניה של מנכ"לית המכללה, הגב' שלומציון לולו, אשר הפצירה בי לא להרים ידיים ואמרה לי "לא יעזור לך אתה תסיים את הלימודים ותהיה מהנדס, אם תאמין בעצמך, תצליח". במסגרת חונכות שמקיימת המכללה, נפגשתי עם סטודנט משנה מתקדמת לתואר, אשר ליווה אותי במהלך השנה הראשונה, דאג שאצליח במבחנים ובעיקר החזיר לי את המוטיבציה. עם הזמן צברתי ביטחון ועברתי בהצלחה את המבחנים, כאשר בשנה השלישית אפילו מצאתי עבודה בתחום (בחברת Cisco) והחונך שלי היה היה אותו סטודנט שליווה אותי.
במסגרת פרויקט הגמר, החלטתי לקחת על עצמי אתגר – להקים סטארטאפ משלי ("Keepers") אשר מטרתו להגן על ילדים מאלימות ברשתות החברתיות. במהלך הקמת הסטארטאפ, מר מיכאל מזרחי, מנהל תכנית האקסלרטור במכללה, הכריח אותי להירשם לתכנית וקישר ביני לבין ד"ר רד-אל בן אב מהמחלקה להנדסת תוכנה, ומשם התחלנו לפרוץ את הדרך המקצועית שלנו.
כיום, לאחר 4 שנים של לימודי תואר ראשון בהנדסת תוכנה, אני עם תואר מהנדס ועם חברת סטארטאפ שבניתי במו ידי. ולחשוב שבסוף הסמסטר הראשון שקלתי לעזוב את התואר…
עבור בעלי תעודת בגרות ישראלית
ממוצע בגרות משוקלל 90 ומעלה
בחינת בגרות במתמטיקה-5 יח"ל – ציון 70, 4 יח"ל – ציון 90
בחינת בגרות באנגלית –5 יח"ל – ציון 65, 4 יח"ל – ציון 70
ציון פסיכומטרי/תיל בדגש כמותי- 610
ציון כמותי בפסיכומטרי/תיל-115
רמה 3 באנגלית
עבור בוגרי מכינות קדם אקדמיות (יש לעמוד בכל התנאים)
מתמטיקה- 85
אנגלית- 70
פיזיקה- 70
כתיבה מדעית- 70
ציון פסיכומטרי/תיל בדגש כמותי- 610
ציון כמותי בפסיכומטרי/תיל-115
רמה 3 באנגלית
רמת עברית מבחן יעל- 100 לפחות