סטודנטים ובוגרים יקרים,
במציאות דינאמית ומשתנה צריך להתכונן היטב ליציאה לשוק התעסוקה. את מפת הקריירה שלכם אתם חייבים לסלול כבר מתחילת הלימודים. להתחיל לאסוף "צידה לדרך" ולהוסיף לארגז הכלים ידע ומיומנויות שהכרחיים היום לשוק העבודה.
מדור קריירה ובוגרים פה למענכם על מנת לתת לכם את התכנים הכי עדכניים ורלוונטיים לשוק התעסוקה המקצועי. המדור מציע מגוון של שירותים שיסייעו לכם למצוא את התפקיד הבא שלכם בעולם ההנדסה;
- הכוונה וייעוץ אישי בנושאי קריירה.
- סיוע והדרכה בכתיבת קורות חיים, בניסוח מכתבי פניה למעסיקים ובהכנה לראיונות תעסוקתיים.
- סדנאות עדכניות בתחום הקריירה והתעסוקה.
- מאגר משרות – פורטל משרות, whats`up משרות לסטודנטים/ בוגרים וסיוע במציאת עבודה
- career Meet- up – מפגשים והצעת משרות עם חברות שונות מהתעשייה.
בוגרי עזריאלי
מדור קריירה ובוגרים אמון על קהילת בוגרי עזריאלי שהולכת וגדלה ומונה אלפי בוגרים אשר מהווים קהילה מקצועית מעוררת השראה שמשפיעה על החברה והכלכלה הישראלית כולה . מדור קריירה ובוגרים פועל ליצירת רשת חברתית ומקצועית על ידי כנסים, אירועים ומפגשים מקצועיים.
הבוגרים שלנו משולבים בחברות המובילות במשק ,ופותחים את הדלת גם לבוגרים הטריים והסטודנטים של המכללה, אנו מזמינים אתכם בוגרים וותיקים שכבר משולבים בתעשייה לסייע למי שעוד עושה את צעדיו הראשונים דרך " בוגר מגייס בוגר" או סיוע בהכנה לראיונות עבודה למועמדים צעירים.
שמחים לראות אתכם במגוון האירועים והפעילויות ושמחים לשמור איתכם על קשר.
אנחנו כאן בשבילכם – bogrim@jce.ac.il
- יום זרקור אסם נסטלה | 15.01.2025 יום רביעי | 13:00-14:00 אודיטוריום C-203
קישור להרשמה: https://forms.office.com/r/gb9j6qmFi0
- סדנת מלימודים לקריירה: הנדסת מכונות | 20.01.24 | 18:30-20:00| יום שני | ZOOM
קישור להרשמה: https://forms.office.com/r/pHhPvXJuBb
- סדנת מלימודים לקריירה- הנדסת תעשייה וניהול | 29.01.25| 18:30-20:00| יום רביעי |ZOOM
קישור להרשמה: https://forms.office.com/r/jeCYbquca3
- אירוע משפחות לבוגרים/ות | 30.01.24 | 17:00-19:30 | יום חמישי | קמפוס מכללת עזריאלי
קישור להרשמה: https://forms.office.com/r/sQnDBzqMzL
הצטרפו אלינו והציבו את הקריירה שלכם במסלול להצלחה!
עולם העבודה דינמי ומשתנה, וכדאי להגיע אליו מוכנים וממוקדים. כאשר נציב לעצמנו מטרות נוכל גם להגשים אותם! אנו במדור קריירה ובוגרים רוצים לעזור לכם לסמן יעדים ולהגיע למימושם. שירות ייעוץ קריירה אישי הוא אחד מהכלים שבאמצעותם תוכלו לשרטט לעצמכם את מפת הקריירה האישית שלכם ולהצליח לממש את הפוטנציאל התעסוקתי שלכם.
בפגישות ייעוץ אישיות נוכל להבין יחד מהן החוזקות שלכם, ומהן המטרות והיעדים שאתם מציבים לעצמכם לפיתוח הקריירה והשתלבות אופטימלית בשוק העבודה
בייעוץ נוכל לשוחח על הנושאים שבהם אתם זקוקים לחיזוק והכוונה; אופן חיפוש עבודה, הכוונה לבניית קו"ח אפקטיבים יותר, הכנה לראיון עבודה ועוד
הייעוץ ניתן על ידי מספר גורמים:
- יועצת קריירה/ פסיכולוג תעסוקתי
- סגל מדור קריירה ובוגרים
- רשות התעסוקה של עירית ירושלים
** סוג היעוץ יבחר על פי שיקולים מקצועיים של המדור
לפנייה לקבלת שירות ייעוץ יש למלא את הטופס
מדור קריירה ובוגרים מפגיש אתכם עם החברות המובילות במשק!
career meet up
על מנת להנגיש לכם את שוק העבודה ולחשוף אתכם לתעשייה אנו מקיימים לאורך השנה מפגשים עם חברות שונות , במפגשים אלו לחברה המציגה יש הזדמנות להציג את פעילותה וגם להכיר אתכם -הסטודנטים והבוגרים של "עזריאלי" ! ולכם יש הזמנות להכיר חברה מקרוב, להיפגש עם אנשי גיוס לקבל מהם טיפים, לשמוע על משרות פתוחות ורלוונטיות ואף להגיש את קורות החיים שלכם במעמד המפגש או לאחריו , ישנם גם מיטאפים שנערכים עם בוגרי המכללה שהם בעצמם מגייסים למחלקות בחברות בהן הם מועסקים.
המפגשים מתקיימים בזום/ באופן פרונטלי.
מעסיקים המעוניינים לקיים career meet up עבור סטודנטים ומהנדסים בוגרי המכללה מוזמנים לפנות למייל: ronifi@jce.ac.il
יריד קריירה
ב-15.5.24 התקיים יריד קריירה עבור סטודנטים ובוגרי המכללה. במסגרת היריד הגיעו חברות ומעסיקים פוטנציאלים למכללה והציעו משרות ואפשרויות תעסוקה בארגונם.
לפרטים נוספים ניתן לפנות במייל: ronifi@jce.ac.il



תהליך חיפוש עבודה יכול להמשך בין מספר שבועות למספר חודשים. לפעמים זהו תהליך מהיר וזריז ולפעמים תתבקשו לעבור מספר ראיונות ומבחנים, לכן חשוב מאוד לשמור על מוטיבציה גבוהה ואמונה בעצמכם וביכולותיכם.
שלבים מרכזיים בחיפוש עבודה:
- כתיבת קו"ח
- חיפוש משרות וניהול ובקרה של תהליך החיפוש
- סבב ראיונות עבודה
קורות חיים
קורות חיים הינם כרטיס הביקור הראשוני שלכם אצל המעסיק הפוטנציאלי, ולכן כדאי להקדיש להכנת המסמך את הזמן הראוי. לסיוע בכתיבת קו"ח מומלץ להשתתף במגוון הסדנאות בייעוץ אישי בתחום, המוצעים במדור פיתוח קריירה ובוגרים במהלך השנה.
מאפיינים כללים לכתיבת קו"ח
פרטים אישים: שם מלא, עיר מגורים, טלפון, לינק לכרטיס לינקדין, מייל
תמצית: יש לציין מיומנויות בינאישיות חזקות, הישגים מרכזיים, מיומנויות כלליות, פירוט פניות למשרה מלאה/חלקית.
השכלה: שנת התחלה וסיום, סוג התעודה/תואר, תחום הלימודים המלא, מוסד, מיקום המוסד. זה המקום לפרט על פרויקטים שונים שביצעת במסגרת הלימודים
ניסיון תעסוקתי: פירוט התפקידים המרכזיים שביצעת בשנים האחרונות. יש לפרט את תאריך תחילת וסיום ההעסקה, תפקיד, שם המעסיק, מיקום העבודה.
שימושי מחשב/ שפות תכנות: יש לציין את כלל שפות התכנות, סביבות עבודה, מערכות הפעלה וכו' בהם אתם שולטים.
שירות צבאי/ לאומי /התנדבות בקהילה: תיאור קצר של תקופת השירות, חיל ותפקיד, וכן פירוט כללי וקצר של תחומי האחריות.
שפות: לציין את השפות בהם אתם שולטים ורמת השליטה (שפת אם, ברמת שפת אם, שליטה גבוהה, שליטה טכנית)
חיפוש משרות בתחום הלימודים
- איך לחפש?
מתחילים: שאלות לבירור
-
-
- מה אפשרויות התעסוקה בתחום הלימודים שלי?
- אילו תפקידים ותחומים מעניינים אותי?
- באילו חברות/מוסדות הייתי רוצה לעבוד?
- מה השכר והתנאים בהם הייתי רוצה לעבוד?
-
2. איפה מחפשים:
קבוצות פייסבוק, קבוצות לינקדין, אתרי חברות, אתרי דרושים (ג'וב מאסטר, אול ג'ובס וכו') פורטל משרות של מדור פיתוח קריירה במכללה, שיטת חבר מביא חבר.
חיפוש ממוקד: החלו לחפש באופן ממוקד על פי הקריטריונים שהגדרתם בשאלות לבירור.
הפצת קורות חיים: החלו לשלוח קו"ח למשרות שמתאימות בכל האמצעים הרלוונטיים.
ראיון עבודה
ראיון עבודה מורכב בדרך כלל ממספר שלבים: מבחן טכני לבדיקת ידע, מבחנים אישיותיים, ראיון עם המנהל המקצועי וראיון במשאבי אנוש . אין חובה שכל השלבים יתקיימו – בכל מקום עבודה קיים תהליך גיוס שונה מעט.
שאלות אפשריות בראיון עבודה
תספר לי על עצמך?
שאלה בסיסית בכל ראיון עבודה, כדאי להכין מראש תשובה מסודרת הכוללת מספר פרטים אישים, השכלה, יכולות אישיות, ניסיון תעסוקתי וכו'.
האם אתה מכיר את החברה שלנו / מה ידוע לך על המשרה?
שאלה זו בוחנת את רמת ההכנה שלך לראיון, ולכן רצוי להתכונן ולהסתכל לפני הראיון באתר החברה, להבין מה מעניין אתכם בפעילות החברה שבה את מתראיינים.
למה הלכת ללמוד הנדסה?
פה המקום להראות את אהבתכם לתחום אותו למדתם, לספר על קורס שמאוד התחברתם בלימודים.
למה עזבת את מקום העבודה האחרון שלך?
חשוב שתושבתכם תהיה חיובית ותשים דגש על הרצון שלכם להתקדם ולהתפתח. חשוב לא להקניט או לגנות את מקום עבודתכם הקודם.
מהן התכונות החיוביות שלך?
השאלה הזאת יכולה להישאל במספר גרסאות: מהם החוזקות שלך? מה יגידו חבריך/ המנהל שלך עליך, וכו'. לכן רצוי להכין לפחות 5 תכונות חיוביות על עצמכם. יש לשים לב שהתכונות ישקפו יכולות מקצועיות ויכולת בינאישית טובות.
מהן התכונות השליליות שלך?
גם שאלה זו יכולה להישאל במספר דרכים, ובדרך כלל מועמדים נתקלים בקושי לענות עליה. המלצה שלי היא להכין מראש כ 3 תכונות חלשות יותר שלכם, אך גם לתת פתרון: כיצד אתם מתמודדים עם הקושי הזה.
אפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?
דברו על סוגי הפרויקטים עליהם תרצו לעבוד. כמו כן, תארו באיזו סביבה ועם איזה סוג אנשים תרצו לעבוד. תתמקדו במטרות שלכם, וכיצד המשרה הזאת תעזור לכם להשיג אותן.
האם תוכל לשתף אותנו בקושי שהיה לך בלימודים או במקום העבודה האחרון שלך?
מאוד חשוב בשאלה זו לשתף בקושי מתחום המקצועי, ופחות לתת דוגמאות מהתחום האישי. תנו דוגמה לקושי מקצועי וספרו כיצד התמודדתם עם הבעיה.
מהן ציפיות השכר שלך?
חשוב לבדוק לפני הראיון מה השכר הממוצע לתפקיד זה על-פי טבלאות שכר שמפורסמות באתרים שונים. ניתן גם לבדוק עם חברים ומכרים שעובדים בתחום. בכל מקרה, תמיד כדאי לתת טווח שכר ולהשאיר מקום למשא ומתן.
פורטל משרות לסטודנטים ובוגרים
הפורטל שלנו מציע מגוון משרות מחברות וארגונים מוביליים בתעשייה. אנו משתדלים להביא את המשרות הרלוונטיות ביותר מתחום הלימודים ולאפשר לסטודנטים לבצע את דריסת הרגל הראשונה ורכישת ניסיון ולייצר נטוורקינג שיכול לסייע במינוף הקריירה.
לפורטל המשרות לחץ כאן: https://jobs.jce.ac.il/career/login/
WhatsApp משרות לבוגרים וסטודנטים
לתשומת ליבכם קיימות שתי קבוצות WhatsApp שאליהם מתפרסמים באופן שוטף משרות.
- קבוצת משרות לסטודנטים
- קבוצת משרות לבוגרים
ניתן לקבל קישור להצטרפות לקבוצות ע"י שליחת שם מלא ומספר תעודת הזהות למייל: career@jce.ac.il אנא ציין בכותרת המייל את שם הקבוצה אליה אתה רוצה להצטרף.
מדור קריירה ובוגרים אמון על קהילת בוגרי עזריאלי שהולכת וגדלה ומונה אלפי בוגרים אשר מהווים קהילה מקצועית מעוררת השראה שמשפיעה על החברה והכלכלה הישראלית כולה . מדור קריירה ובוגרים פועל ליצירת רשת חברתית ומקצועית על ידי כנסים, אירועים ומפגשים מקצועיים.
הבוגרים שלנו משולבים בחברות המובילות במשק ,ופותחים את הדלת גם לבוגרים הטריים והסטודנטים של המכללה, אנו מזמינים אתכם בוגרים וותיקים שכבר משולבים בתעשייה לסייע למי שעוד עושה את צעדיו הראשונים דרך
"בוגר מגייס בוגר" או לקחת חלק בסיוע של הכנה לראיונות עבודה למועמדים צעירים.
נטוורקינג
מגוון אירועים ופעילויות אשר מייצרים הזדמנות להכיר ולפגוש בוגרים נוספים שיכולים לתרום להתפתחותכם המקצועית.
"בוגר מגייס בוגר"
הזדמנות לפתוח דלת לבוגר צעיר ולהעביר אלינו משרות.
אירוע בוגרים שנתי
מפגש שנתי של בוגרי המכללה לדורותיהם ערב של מינגלינג, fun והעשרה. קישור לטופס "בוגר מגייס בוגר".
סיוע והכוונה לשוק העבודה
פורטל משרות וואטס אפ משרות לבוגרים, הנגשה של משרות רלוונטיות לתחומי הלימוד של בוגרי המכללה, סדנאות לפיתוח קריירה בתחומים רלוונטיים ועדכניים לשוק העבודה המשתנה career meet up מפגשי חשיפה עם חברות שונות, וגם הזדמנות שלכם לייצר שיתוף פעולה ולחבר את החברה שלכם למכללה באמצעות מפגש חשיפה בו תוכלו לקחת חלק. ייעוצים אישיים – אפשרות לקבל ייעוץ תעסוקתי, סיוע והכוונה בכתיבת קו"ח.
העשרה ופיתוח מקצועי
מפגשי תוכן והעשרה שינתנו ע"י בוגרי המכללה. בואו להעניק מהידע שלכם לקהילה ולקבל בחזרה ידע והעשרה מבוגרים אחרים.(בוגרים אשר מעוניינים להעביר תוכן יש לפנות במייל ל: bogrim@jce.ac.il
המפגש הקרוב:
בואו להאזין לסיפורו של אהרון בלקר, בוגר הנדסת חומרים,
וללמוד כיצד גם אתם יכולים לנהל את הקריירה שלכם כעסק.
להרשמה: https://forms.gle/HhdQ9Lo8ZZnRsme46
"כוחן של קהילות"- זום עם בוגר הנדסת תעשייה וניהול, ,אוריאל שוראקי, אשר יחלוק מהידע והניסיון המקצועי שלו בנושא וישתף בשלושה סיפורים ושלוש תבונות מרתקות המדגימות את ההשפעה החיובית של קהילות בפיתוח ובשינוי.
להרשמה: https://forms.gle/MJVRBUYraftFMRN5A

בנוסף, קיימת במכללה יחידה ללימודי המשך בה מגוון קורסים מקצועיים לפיתוח אישי ומקצועי
כמו כן כל הסדנאות והאירועים של מדור קריירה פתוחים בפני בוגרי המכללה.
שמחים לראות אתכם.ן במגוון האירועים והפעילויות ושמחים לשמור על קשר
עוד משהו: יש שאומרים שהייתי צריך 4 שנים של תואר בהנדסה כדי לאזור אומץ ולצאת לדרך עצמאית.
עוד משהו: את החברה הקמתי במסגרת המחזור השלישי של האקסלרטור ההנדסי AtoBe של המכללה.
עוד משהו: ניכר הרצון העז של הסגל המקצועי והמנהלתי של המכללה להצליח ולהתקדם ולהיות מוסד מוביל בתחום ההנדסה בארץ.
עוד משהו: ממליץ לכל הסטודנטים להנדסה לנסות ולהפיק כל מה שהם יכולים, מכל הבחינות, מהתהליך החשוב של הלימודים. ליהנות מכל רגע ולשמור על קשר הדוק עם כל החברי ללימודים, מהנדסי העתיד.
עוד משהו: אני כל כך שמח שבחרתי ללמוד במכללת עזריאלי לימודי הנדסה. היא פתחה בפני את הדלת לתעשייה בצורה מיוחדת ואפשרה לי להכיר ולהיכנס לעולם ההנדסה והיזמות.
עוד משהו: הקמתי את אתר הברכות הישראלי שמשרת אלפי גולשים מידי יום.
עוד משהו: גם בימים אלו אני עומד בקשר עם חברי סגל המכללה ומקבל אוזן קשבת ותמיכה.
עוד משהו: את הסטארט-אפ התחלתי כפרויקט הגמר, ובתכנית האקסלרטור של המכללה התחילה הפריצה המקצועית.
סטודנטים ובוגרים יקרים,
במציאות דינאמית ומשתנה צריך להתכונן היטב ליציאה לשוק התעסוקה. את מפת הקריירה שלכם אתם חייבים לסלול כבר מתחילת הלימודים. להתחיל לאסוף "צידה לדרך" ולהוסיף לארגז הכלים ידע ומיומנויות שהכרחיים היום לשוק העבודה.
מדור קריירה ובוגרים פה למענכם על מנת לתת לכם את התכנים הכי עדכניים ורלוונטיים לשוק התעסוקה המקצועי. המדור מציע מגוון של שירותים שיסייעו לכם למצוא את התפקיד הבא שלכם בעולם ההנדסה;
- הכוונה וייעוץ אישי בנושאי קריירה.
- סיוע והדרכה בכתיבת קורות חיים, בניסוח מכתבי פניה למעסיקים ובהכנה לראיונות תעסוקתיים.
- סדנאות עדכניות בתחום הקריירה והתעסוקה.
- מאגר משרות – פורטל משרות, whats`up משרות לסטודנטים/ בוגרים וסיוע במציאת עבודה
- career Meet- up – מפגשים והצעת משרות עם חברות שונות מהתעשייה.
בוגרי עזריאלי
מדור קריירה ובוגרים אמון על קהילת בוגרי עזריאלי שהולכת וגדלה ומונה אלפי בוגרים אשר מהווים קהילה מקצועית מעוררת השראה שמשפיעה על החברה והכלכלה הישראלית כולה . מדור קריירה ובוגרים פועל ליצירת רשת חברתית ומקצועית על ידי כנסים, אירועים ומפגשים מקצועיים.
הבוגרים שלנו משולבים בחברות המובילות במשק ,ופותחים את הדלת גם לבוגרים הטריים והסטודנטים של המכללה, אנו מזמינים אתכם בוגרים וותיקים שכבר משולבים בתעשייה לסייע למי שעוד עושה את צעדיו הראשונים דרך " בוגר מגייס בוגר" או סיוע בהכנה לראיונות עבודה למועמדים צעירים.
שמחים לראות אתכם.ן במגוון האירועים והפעילויות ושמחים לשמור איתכם.ן בקשר.
פה בשבילכם.ן
bogrim@jce.ac.il
הצוות שלנו

