This post is also available in: עברית (العبرية)

העידן הטכנולוגי העלה מאוד את הדרישה למהנדסים מכל התחומים ואיתה גם את היוקרה של המקצוע ושל לימודי תואר בהנדסה לקראתו. מספיק לדפדף מעט בעמודי ובאתרי הדרושים כדי להתרשם מהביקוש העצום לבעלי תואר בהנדסה מצד חברות התעשייה והטכנולוגיה. עזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה ירושלים הוקמה על מנת לענות על ביקוש זה, ולהכשיר מהנדסים בעלי תואר B.Sc. למקצועות טכנולוגיים מתקדמים.

לימודי הנדסה במכללת עזריאלי להנדסה מאתגרים ודורשים השקעה רבה, אולם בסיומם תצאו עם מקצוע מבוקש ויוקרתי, כשבאמתחתכם ההכשרה היסודית ביותר לקראת השתלבותכם המוצלחת בשוק העבודה.
הלימודים מקנים ידע נרחב במדעים ובמקצועות היסוד, המהווה בסיס אקדמי תיאורטי, ועליו נבנים היסודות ההנדסיים-טכנולוגיים ולימודי ההתמחות המעשיים, כולל קורסי מעבדה שונים.

תואר ראשון בהנדסה – הכנה לשוק העבודה

בשנה הרביעית ללימודים, מבצעים סטודנטים לתואר ראשון בהנדסה בכל המחלקות פרויקט גמר, בו הם משלבים את הידע, הכישורים והמיומנויות אשר צברו במהלך שנות לימודיהם, לטובת ביצוע עבודת מחקר יישומית/תיאורטית בחברה מהתעשייה או באוניברסיטה, בליווי מנחה אישי מהאקדמיה. הפרויקט מכין את הסטודנטים לעבודה לאחר סיום תואר ראשון בהנדסה, תחת דרישות וצרכים אמיתיים, לקראת השתלבותם בתעשייה המתקדמת.

בסיום הלימודים, מקבלים בוגרי תואר ראשון בהנדסה B.Sc., המעניק ידע תיאורטי מקיף, וידע מעשי הנגזר מהתאמת תכניות הלימודים לצורכי המשק והתעשייה, ומהחיבור האיתן של המכללה עם חברות מובילות בתעשייה המתקדמת.

תואר בהנדסה – מחלקות לימודי הנדסה:

תואר ראשון ותואר שני בהנדסת תוכנה

לימודי הנדסת תוכנה מקנים ידע נרחב במקצועות הבסיס (מתמטיקה ומדעי המחשב), ובנוסף, מלמדים את הסטודנטים לסגל ראייה מערכתית הנדרשת במקצועות הנדסיים, ולפתח מערכות תוכנה באופן מעשי – חלק ניכר מלימודי תואר ראשון בהנדסה מוקדש לתכנון, ניתוח ופיתוח מערכות תוכנה, הן בעבודה אישית והן כחלק מצוות. לצד אלה, מציעה תכנית הלימודים בהנדסת תוכנה, מגוון קורסים המעניקים מיומנויות חשובות הנדרשות למהנדס תוכנה, בתחומים של פיתוח תוכנה, כלכלה, ניהול עסקי ועוד.

משך לימודי תואר ראשון בהנדסה במחלקה להנדסת תוכנה הוא ארבע שנים. בשנה הרביעית ללימודים, מבצע הסטודנט פרויקט גמר, תחת הנחייה אישית של מנחה מהאקדמיה ומהתעשייה. עם סיום הלימודים, מוענק לסטודנט התואר האקדמי “בוגר במדעים” בהנדסת תוכנה (B.Sc. in Software Engineering), והוא מוכר בתעשייה כמהנדס תוכנה.

תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

לימודי תואר ראשון בהנדסה במחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה שמים דגש על הקניית תשתית מדעית רחבה, מתן כלים להתמודדות עם בעיות הנדסיות בעתיד ועידוד יכולת הלמידה העצמית. בשנתיים הראשונות מתמקדים הלימודים במדעים ובמקצועות יסוד כגון מתמטיקה, פיזיקה, אנגלית, עקרונות בתורת החשמל והאלקטרוניקה, תכנות ושימוש במחשב.

בשנתיים הבאות נלמדים המקצועות העיקריים של הנדסת אלקטרוניקה והסטודנט בוחר את מסלול ההתמחות: תקשורת או (VLSI (Very Large Scale Integration – התחומים המובילים את העשייה בתחום הנדסת החשמל והאלקטרוניקה בתעשייה, במחקר ובאקדמיה. בשנה הרביעית ללימודיהם מבצעים הסטודנטים פרויקט גמר, הנערך בחברה חיצונית, בליווי מנחים מהתעשייה ומהמכללה.

תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול

לימודי תואר ראשון בהנדסה במחלקת הנדסת תעשייה וניהול מתאפיינים בשילוב לימודים תיאורטיים יחד עם הקניית כלים יישומיים בהנדסה, במחשוב ובמקצועות הניהול. שילוב זה, נובע מהצורך של ארגונים וחברות להתייעל באופן מתמיד, ולהתאים עצמם לסביבה דינאמית הדורשת ללא הרף, שיפור בתפוקתו של הארגון.

כחלק מלימודי הנדסת תעשייה וניהול, לומדים הסטודנטים מקצועות מדע הנדסיים בסיסיים, כגון: מכאניקה, חשמל ואלקטרוניקה. בתחום הנדסת תעשייה וניהול כוללים לימודי היסוד את המקצועות: הסתברות וסטטיסטיקה, פסיכולוגיה עם דגש על התנהגות ארגונית, ניהול הייצור, בקרה ואבטחת איכות, וניהול פרויקטים.

תכנית לימודי הנדסה במחלקה מציעה שני מסלולי התמחות עיקריים: מערכות מידע ומדע נתונים בניהול ותפעול. התמחויות אלו נבחרו מאחר שהן הנדרשות ביותר במערכות ובארגונים המתמודדים במורכבות, בתחרותיות ובדינמיות של העולם התעשייתי והעסקי כיום.

תואר ראשון בהנדסת חומרים מתקדמים

מטרת תכנית לימודי תואר ראשון בהנדסה במחלקה להנדסת חומרים מתקדמים, היא להכשיר את בוגריה במגוון תחומים במדע החומרים והתהליכים השונים הקיימים בו, לחשוף אותם לשיטות מחקר חדשניות, ולהכינם להשתלבות במחקר ובפיתוח של חומרים חדשים בתעשייה המתקדמת עתירת הידע והטכנולוגיה, או בלימודי הנדסה לתארים מתקדמים באוניברסיטאות.

לימודי הנדסה במחלקה נפרסים על פני ארבע שנים, אשר במהלכן מוענקת הכשרה רחבה ומעמיקה במדעים (מתמטיקה, פיזיקה וכימיה), המאפשרת הבנה אקדמית של יסודות אלו, ומקנה כלים ומיומנויות ללימוד עצמי והתמודדות אופטימאלית עם השינויים המהירים החלים בתעשייה המתקדמת.

מסלולי ההתמחות המוצעים בתכנית הלימודים הם: 

התמחות בחומרים למיקרואלקטרוניקה: מכשירה מהנדסים בעלי ידע אקדמי ומעשי בתהליכי הייצור בתעשיית המוליכים למחצה, לדוגמה, הפיכתו של הסיליקון למעבדים במחשבים ובטלפונים חכמים. כמו-כן, ההכשרה כוללת את לימוד העקרונות המדעיים והשיטות למציאת וחקירת כשל בהתקנים מיקרו-אלקטרוניים, תוך התמקדות בהבנה פיזיקלית של הכשל והכרת מערכות מדידה רלוונטיות, באמינות ואבטחת איכות, ובתהליכי זיווד מתקדמים להתקנים מיקרו-אלקטרוניים.

התמחות בטכנולוגיות סביבתיות: מכשירה מהנדסים בעלי ידע אקדמי ומעשי בהנדסת סביבה בנושאי מים ואנרגיה, בהיבטים של תכנון, תפעול, ניהול ורגולציה. התכנית כוללת את כל שלבי התכנון של תהליכי טיפול במים ובשפכים תוך שימוש במתודולוגיות וכלים עדכניים, הכוללים את תהליכי התכנון המקדימים בהם נבחנת הטכנולוגיה המתאימה לצד היבטים כלכליים ומנהליים של הפרויקט, עבור לתהליכי תכנון מתקדמים בהם נדרש המהנדס לתכנן את כל מרכיבי הפרויקט בפועל וכלה בתכניות מפורטות לביצוע. תכנית הלימודים כוללת את היבטי הקשר שבין מים ואנרגיה (Water Energy Nexus), כלומר, צריכת מים להפקת אנרגית שמש, ביו-אנרגיה ואנרגיה מפסולת או בוצה, וצריכת אנרגיה לטיהור מים והתפלה.

תואר ראשון בהנדסה פרמצבטית

תכנית לימודי הנדסה ייחודית לעזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה ירושלים, הנערכת בשיתוף עם חברת טבע – מהחברות המובילות בעולם בתחום הפארמה. תכנית הלימודים לתואר ראשון בהנדסה במחלקה להנדסה פרמצבטית מתמקדת בהיבטים הנדסיים תכנוניים ותעשייתיים של תעשיית התרופות, ההתקנים הרפואיים והביוטכנולוגיה הרפואית, כמו גם תעשיית המזון, תוספי המזון והקוסמטיקה.

בהנדסה פרמצבטית לומדים על תהליך פיתוח תרופות של מרכיב פעיל נתון. הרבה מהתהליכים, שיטות האנליזה והבקרה משמשים גם את תעשיית המזון כך שבסוף התואר ניתן להשתלב בתעשיית הפרמצבטיקה או המזון, לרבות יחידות מחקר ופיתוח, קווי ורצפות הייצור, ניהול ופיתוח מערכי אבטחה ובקרה, אנליזה מתקדמת, התאמה לשימוש קליני, תארים מתקדמים רלוונטיים ועוד. השילוב פארמה ומזון פותחת את הדלת ליישומים חדשניים ולמחקר בחזית המדע.

תואר ראשון בהנדסת מכונות

לימודי תואר ראשון בהנדסה במחלקת הנדסת מכונות מכשירים את הבוגרים לעסוק בפיתוח, תכנון, ייצור ובקרה של מערכות מכניות על ידי הקניית ידע וכלים המבוססים על הנדסת מכונות קלאסית. השאיפה לחבר את הלימודים ככל הניתן לנעשה בשטח הובילה את עזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה ירושלים לזהות את תחום המיקרו-מערכות (MEMS) כתחום מפתח בתעשייה המתקדמת, ועל כן נבחר תחום זה כהתמחות בלימודי הנדסת מכונות.

תכנית לימודי הנדסה במחלקת הנדסת מכונות כוללת לימודי בסיס במדעים: הנדסת מכונות קלאסית, מתמטיקה, פיזיקה וכימיה, הנדסה יישומית מתחומים מגוונים כדוגמת: רובוטיקה, מערכות כוח וחום, מיזוג אוויר ועוד.

ההתמחות במיקרו-מערכות נוגעת בתחומים שונים מעולמות ההנדסה והמדעים ומעניקה לסטודנטים תוספת רב-תחומית משמעותית הן בידע תיאורטי והן בניסיון מעשי באמצעות מערך מעבדות וניסויים מתקדם. פרויקט הגמר, הנערך בשנה הרביעית ללימודים, בליווי מנחים מהתעשייה ומהאקדמיה, מכין את הסטודנטים להתמודדות עם אתגרי התעשייה המתקדמת.

תואר שני ביזמות טכנולוגית .M.A

יזמות טכנולוגית הינה הפיכת רעיון טכנולוגי לעסק מניב.
יזמות טכנולוגית כוללת בדיקת התכנות של רעיון, הן בהיבט המימוש הטכנולוגי והן בהיבט הפוטנציאל העיסקי.
אפיון ופיתוח מוצר והגננת זכויות היוצרים, תוך שילוב ראיה הנדסית מערכתית, יצירת מקורות מימון, פיתוח עיסקי, גיוס וניהול צוות מקצועי, תיכנון איסטרטגי, ניהול סיכונים, פיתוח שותפים איסטרטגיים ברמה עיסקית ופריצה לשווקי העולם.
מוסמך התוכנית יוכל להשתלב בתעשיית הסטרטאפ הישראלית, הן בתפקידי פיתוח והן בתפקידי שיווק ופיתוח עיסקי.
מוסמך התוכנית גם יכול לממש את הכלים שירכוש בתוך חברות טכנולוגיות גדולות (כדוגמת: גוגל, אינטל, מיקרוסופט, אפל ועוד) המעודדות יזמות פנימית.
התוכנית שלנו הינה היחידה, שהוקמה על מנת להקנות לסטודנטים ידע עיוני והנדסי- מערכתי, ניסיון מעשי בייזום טכנולוגי וחשיפה לעולם העסקים, ובכך מהווה את החיבור הנדרש בין העולם ההנדסי לעולם העסקי.
בתכנית ניתן דגש על הנדסת מערכות- תחום לימוד הדרוש בחברות סטארט- אפ, על ניהול טכנולוגי וניהול הנדסי.
בתוכנית מעורבים אנשים מובילים מהתעשיה בארץ ויזמים מצליחים ש”כבר עשו את זה”.
את התוכנית מלווה אקסלרטור צמוד AtoBe שיאפשר ליזמים לקדם פרוייקטים.

מסלולי לימודי הנדסה נוספים הנלמדים בעזריאלי מכללה להנדסה:

קרא עוד