חשיפה להנדסה - ימי חשיפה לבני נוער אודות המכללה

חשיפה להנדסה – ימי חשיפה לבני נוער

המכללה פותחת שעריה לבני ובנות נוער הלומדים בבתי ספר תיכוניים וחטיבות ביניים לימי חשיפה בתחומי ההנדסה, על מנת לעודד את האוכלוסייה הצעירה לחשיבה מדעית ולקרב אותם לעולם ההנדסה והטכנולוגיה.
מדע וטכנולוגיה הם מהתחומים הפעילים והמפותחים ביותר במדינת ישראל. הנוער, ובמידה רבה גם האוכלוסייה הבוגרת, אינם חשופים במידה מספקת למדע ולצורת החשיבה המדעית.
באופן טבעי בני נוער נחשפים יותר לנושאים במדעי הרוח והחברה, ולכן מטרתנו היא לחזק בקרב בני הנוער את החינוך הטכנולוגי וחשיפתם לתחומי המדעים.
המכללה מקיימת שיתופי פעולה עם בתי ספר ומעניקה הזדמנות ייחודית להרחיב את אופקיהם של התלמידים ואלו המתעניינים בנושאי מדע וטכנולוגיה בפרט.
למכללה מגוון פעילויות ותוכניות המותאמות לצורכי בתי הספר, כאשר הפעילות המומלצת ביותר היא חשיפה לתחומי המדעים.

יום חשיפה למדעים

במסגרת יום זה, התלמידים ייחשפו לשימושים ולאתגרים שמקצועות המדעים יכולים להציב בפניהם בעתיד.
אנו מעוניינים להראות לתלמידים כיצד ניתן לפתח את המקצועות הנלמדים על ידם כבר היום- מתמטיקה, כימיה פיסיקה ועוד, ולאן לימוד מקצועות אלה עשוי להביאם.
יום החשיפה ילווה בהכרות חווייתית עם מקצועות ההנדסה הנלמדים אצלנו במכללה- על ידי הרצאות של הסגל הבכיר במכללה,
וכן על ידי ביקור והתנסות מעשית של התלמידים במעבדות המתקדמות שלנו בתחומים השונים.

יום החשיפה נבנה ומותאם לכל בית ספר.

יום חשיפה לדוגמא:

אורך היום כ- 4 שעות.

התחלה

סיום

נושא

פירוט

הרצאה – "מהי הנדסה?"

הכרות עם תחום ההנדסה בשגרת חיינו, פיתוחים חדשניים ומעניינים, הכרות עם מקצועות הלימוד בהנדסה

סדנה מעשית במעבדות כימיה וביולוגיה

מגוון ניסויים בחומרים שונים במעבדות

10:4511:30התנסות ולמידה חווייתית במעבדות של הנדסת תרופות

הסבר והדגמה אודות תהליך הפקת התרופות. מעבדה ייחודית שהוקמה בשיתוף עם חברת "טבע"