חיפושים נפוצים
תואר ראשון תואר שני לימודי ערב מלגות

Dikanat

הדקנט הוא הגוף האמון על רווחת הסטודנטים ותפקידו להעניק לכם תמיכה וליווי במגוון רחב של תחומים לאורך לימודיכם במכללה. זאת על מנת שתוכלו להתפנות ולהצליח בלימודים ולמצות באופן הטוב ביותר את החוויה הסטודנטיאלית. אתם מוזמנים לפנות, להיעזר ולקחת חלק!
054-9031241
על המדור
ייעוץ אבחונים והתאמות לליקויי למידה והפרעות קשב
שאלות ותשובות בנושא אבחונים והתאמות
הנחיות להגשת בקשה להתאמות
יעוץ והתאמות לסטודנטים עם מגבלות רפואיות
אישורים להתאמות בדרכי היבחנות
אישור חניה בקמפוס - וועדת חניה
סיוע ממקורות חיצוניים
טיפול פסיכולוגי
חונכות וסיוע לימודי
שיעורי עזר
סדנאות Up-skilling

מתקשים בלימודים?

אנו מציעים מפגשים עם יועצות מומחיות לקבלת כלים וסיוע מותאמים אישית, שיעזרו לכם לסיים את התואר בהצלחה. צוות מדור קידום הסטודנט מטפל באופן פרטני בסטודנטים המתמודדים עם בעיות לימודיות או/ו רגשיות. מטרת הייעוץ היא לסייע לסטודנטים, המתמודדים עם קשיים, לזהות את הסיבות למצוקות ולסייע בידם למצוא פתרונות, תוך כדי שיתוף פעולה עם גורמים רלוונטים נוספים במכללה ומחוצה לו.

השיחות הינן דיסקרטיות ומותאמות לבעיות הספציפיות של כל סטודנט.

מדור קידום הסטודנט מספק את מגוון שירותי התמיכה לסטודנטים עם לקויות למידה והפרעות קשב. סוגי השרות הניתנים ביחידה הם:

  • ייעוץ בנושא לקויות למידה/הפרעות קשב והפנייה לאבחונים מענה על שאלות כלליות בנושא לקויות למידה והפרעות קשב והשלכותיהן, הפנייה למכוני אבחון, דרכי התמודדות ובניית תכנית התערבות.
  • מתן התאמות בדרכי היבחנות ליווי כל נושא ההתאמות במבחנים ובחינת יעילותן. על הסטודנט לפנות בהקדם האפשרי ולא יאוחר מחודש לפני הבחינות, ליועץ המכללה עם האבחון אשר ברשותו ו/או אישורים רפואיים מרופא מומחה. במידה והאבחון אינו בתוקף, יופנה הסטודנט לעבור אבחון חדש במכונים המומלצים על ידי המכללה.
  • תמיכה פרטנית במהלך הלימודים ניתן לקבל הדרכה וסיוע בשיפור כישורי למידה בתחומים כגון: ניהול ותכנון זמן, ארגון מערכת לימודים, הכנה נכונה לבחינה, ייעול הזיכרון והכוונה לטכנולוגי מסייעת מתאימה.
  • תמיכה רגשית סטודנט שברצונו לקבל ייעוץ פסיכולוגי עליו לפנות ליועץ המכללה.

הנחיות להגשת בקשה להתאמות

ניתן לפנות דרך תחנת מידע >פניות< יועצת המכללה.

לבירורים נוספים ושאלות:

מעיין מיוחס – ראש מדור תמיכה וליווי סטודנטים | מספר טלפון: 02-6588048

אני מרגיש שהישגיי במבחנים אינם משקפים את הבנתי והידע שברשותי. האם יכול להיות שיש לי לקות למידה או הפרעת קשב?

קושי בלימודים עשוי לנבוע מסיבות רבות כמו: לחץ וחרדה בעת מבחן, היעדר מיומנויות למידה יעילות וקשיי שפה. מומלץ לקבוע פגישה עם יועץ המכללה על מנת להבין האם מומלץ לפנות לאבחון או לגורמי סיוע אחרים.

כיצד אדע האם יש לי לקות למידה או/ו הפרעת קשב?

בדיקת קיומה של לקות למידה או/ו הפרעת קשב מתבצעת על ידי אבחון דידקטי מקיף. ניתן לפנות לאבחון מת"ל, מערכת אבחון ממוחשבת כלל ארצית שתקפה הן לבחינה הפסיכומטרית והן לכל האוניברסיטאות והגופים האקדמיים בארץ. בהתאם לתוצאות האבחון ובמידת הצורך, יקבעו התאמות לדרכי היבחנות והמלצות לשירותי תמיכה.

מה מטרת איבחון ומה הוא כולל?

מטרת האבחון היא הערכת תפקודי למידה: תהליכי קריאה וכתיבה, יכולות חישוביות, תפקודי זיכרון, תפיסה וחשד לקשיי קשב. האבחון מתייחס לפרטי רקע ואיתור החוזקות והחולשות בלמידה. ממכלול הנתונים נקבע האם ישנה עדות ללקות למידה או חשד להפרעות קשב והמלצות להתאמות בדרכי למידה ומבחנים.

אובחנתי בתיכון, וקיבלתי התאמות במבחנים. מדוע עלי לעבור איבחון מחדש? האם ניתן לקבל תוספת זמן על סמך איבחון ישן?
לצורך בדיקת זכאות להתאמות יש להגיש אבחון דידקטי/פסיכו-דידקטי עדכני מ-5 השנים האחרונות, המציג תמונה תפקודית לימודית נוכחית. אבחון עדכני מאפשר מיפוי הקשיים והמלצות על דרכי התערבות והתאמות במבחנים.

יש לי צורך בתנאי בחינה עקב בעיה רפואית . האם יש לי זכאות לתנאֵי בחינה מיוחדים?
במקרים של קשיים הנובעים מבעיות רפואיות (כמו תאונות דרכים, מחלות וכדומה), וכאשר קיימות מגבלות מיוחדות (לקויות חושיות, בעיות נפשיות ואחרות), ניתן לפנות בצירוף מסמכים רפואיים לרכזת נגישות במכללה: גב' מעיין מרק maayanmr@jce.ac.il

עד מתי ניתן לשלוח את האיבחון לצורך בדיקת זכאות לשירותי היחידה?
על הסטודנט למסור את המסמכים הדרושים בהקדם האפשרי ליועץ המכללה ולכל המאוחר עד תום החודש הראשון של סמסטר א'. במקרה של מגבלה חדשה במהלך שנת הלימודים, על הסטודנט להגיש את המסמכים מייד עם קבלת האבחנה והגדרת המגבלה.

האם נשמרת סודיות המידע על המגבלה שלי? האם בתעודת הסיום של לימודי התואר יהיה איזכור מגבלה שלי?
מדור קידום הסטודנט פועל על פי תקנון אתיקה מקצועית המחייב שמירה על סודיות מלאה. משמעות הדבר היא שלא מועבר מידע לאף גורם, אלא אם הסטודנט ביקש זאת במפורש או הסכים לכך במפורש. בנוסף, אין איזכור לכך בגיליון הציונים או בתעודת הסיום.

התאמות ואבחונים לסטודנטים עם לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז

מה הן התאמות

התאמות בבחינות נועדו למתן את ההשפעות השליליות של לקויות הלמידה על התפקוד במבחנים אקדמיים בלי לשנות את המהות הנמדדת בבחינה.

נהלי הגשת אבחונים (לקויות למידה והפרעות קשב)
ניתן להגיש אבחונים ובקשות להתאמות עד חודש לפני מועד הבחינות בכל סמסטר. יש להגיש צילום אבחון לקויות למידה עדכני (נעשה בחמש השנים האחרונות) ולתאם פגישה בנושא עם יועץ המכללה.
שימו לב – המכללה מקבלת אבחונים שבוצעו במערכת מת"ל (מערכת לאבחון תפקודי למידה) ואבחונים דידקטיים ממכונים אחרים כפי שהוגדר מטה. למידע אודות אבחון מת"ל ניתן לפנות לאתר המרכז הארצי לבחינות והערכה:
https://www.nite.org.il/index.php/he/tests/matal-ela.html
במידה וזו עבורך פניה ראשונה לאבחון או שעליך לעדכן אבחון, מומלץ לתאם פגישה מסודרת לצורך התייעצות בנוגע לצורך באבחון וכן עבור הכוונה לאבחון המתאים.
התאמות יקבעו בהתבסס על שיחה אישית עם הסטודנט, מאפייני הלקות, חומרת הקשיים והמלצות האבחון. חשוב לציין כי המכללה שומרת לעצמה את הזכות שלא לקבל את המלצות דו"ח האבחון, כולן או מקצתן .

אבחון מוכר של לקויות למידה לצורך התאמות בדרכי היבחנות
יתקבל אבחון שנעשה על ידי גורם מוסמך לאבחון ליקויי למידה למבוגרים: מאבחן דידקטי בעל תואר שני בלקויות למידה ממוסד אקדמי מוכר או פסיכולוג מומחה בליקויי למידה.
האבחון יכלול פרוט של רשימת המבחנים שעבר הנבחן ותוצאותיהם, ציוני נורמות וסטיות תקן על פיהם מוערך הביצוע במבחן וכן מסקנות והמלצות אופרטיביות כפי שהן עולות מן האבחון.
תאריך עריכת האבחון הוא עד 5 שנים מתאריך הגשתו, כשלכל המוקדם נערך בגיל 16 ונקשר עם בחינות הבגרות. תנאי זה תקף לכל שנה אקדמית בה הסטודנט לומד במכללה.
אבחון יכלול נורמות התקפות לגיל המתאים.

אבחון מוכר של לקויות למידה לצורך התאמות בדרכי היבחנות
פנייה בגין הפרעת קשב מחויבת הצגת אבחון דידקטי (בהתאם לקריטריונים הרשומים מעלה) ובנוסף הערכת מומחה (פסיכיאטר/נוירולוג) באשר לקיומה של ההפרעה ודרגת חומרת. אבחנה על ידי רופא מומחה צריכה לעמוד בקריטריונים שנקבעו על פי משרד הבריאות.
שימו לב- קבלת תנאים מותאמים בשל הפרעת קשב מותנית בכך שיוכח שהפרעת הקשב פוגעת במידה ניכרת בתפקודי הלמידה הבסיסיים של הסטודנט (קריאה, כתיבה, תפקוד כמותי), ועל כן מסמכים רפואיים בפני עצמם ללא אבחון דידקטי אינם מקנים זכות למתן התאמות.

הערה חשובה לסטודנטים תואר שני:

התאמות שניתנו בתואר הראשון אינן מאושרות באופן אוטומטי לתואר שני.  אם האבחון שבידך נעשה מגיל 20 ואילך וקיבלת התאמות בתואר הראשון על סמך הדו"ח, עליך לגשת עם האבחון ליועץ המכללה ולתאם פגישה בנושא.

בשנת 2016 התעדכן חוק שיוון זכויות לאנשים עם מוגבלות, במוסדות להשכלה גבוהה. תקנות של חוק זה מחייבות נגישות מלאה הן במבנה הפיסי, והן בנגישות שירותי ההשכלה. מכללה להנדסה עזריאלי פועלת לקידום הנגישות בשירותיה, על מנת לאפשר לכל סטודנט להשתלב במהלך שנותיו בתואר ובעולם התעסוקה.

יחידת הדקנט רואה חשיבות רבה בקידום נושא נגישות השירות ברחבי המכללה עבור סטודנטים וסגל. זאת כדי לאפשר פתיחות , סובלנות וראיית האחר מתוך הבנה שלכל סטודנט מגיע לממש את הפוטנציאל הגלום בו, בהינתן כלים ותנאים מתאימים.

תחומי פעילות:

  • מתן המלצות להתאמות בבחינות על סמך אישורים רפואיים
  • תמיכה בנושאי טכנולוגיה מסייעת
  • שיתוף פעולה עם המוסד לביטוח לאומי, משרד הביטחון ומשרד הבריאות למימוש זכויות לקבלת שיעורי עזר.

תקנות מוסדות להשכלה גבוהה 2016

הנחיות להגשת בקשה לקבלת התאמות

יש לקבוע פגישת התייעצות עם רכזת הנגישות טרם התחלת תהליך הגשת בקשה להתאמות על בסיס רפואי.

יש לבחור את הטופס המתאים בהתאם למגבלה הרפואית ולמלא את חלק א' (פרטים אישים וויתור סודיות רפואית). חלק ב' של הטופס ימולא על ידי רופא מומחה בתחום הרלוונטי, ולא יהיה קשר אישי או משפחתי בינו לבין הסטודנט.

את הטופס המלא בצירוף תדפיס עדכני של המידע הרפואי הרלוונטי יש להעביר לרכזת הנגישות באמצעות המייל: assiaha@jce.ac.il

מילוי הטופס על ידי הרופא יכלול התייחסות לכל הסעיפים הנדרשים
* אבחנה ברורה, בדיקות שנעשו לקביעתה, השפעתה על התפקוד האקדמי ופרוגנוזה (צפי למהלך המחלה ותוצאותיה)
*מידת החומרה של המצב הרפואי, התדירות בה הוא בא לידי ביוטי והאם המצב הוא כרוני או זמני.
* צפי לשיפור או החמרה במצב הרפואי ותדירות מומלצת להערכה מחודשת של המצב.
* תיאור הטיפול התרופתי ותופעות הלוואי אם ישנן, ציוד עזר וטכנולוגיה מסייעת.
*שירותי טיפול ושירות
*המלצה מנומקת למתן התאמות אקדמיות.
* פרטי יצירת קשר עם הרופא לצורך קבלת מידע נוסף.

טפסים לקבלת התאמות אקדמיות:
טופס התאמות לסטודנטים המתמודדים עם מגבלת שמיעה 
טופס התאמות לסטודנטים המתמודדים עם מגבלה נפשית
טופס התאמות לסטודנטים המתמודדים עם מחלה כרונית 
טופס התאמות לסטודנטים המתמודדים עם מגבלה אורתופדית

טיפול בפניות שוטפות מתבצע בתוך פרק זמן סביר ובדרך כלל, עד עשרה ימים מיום הגשת הטפסים במלואם. את הטפסים יש להגיש עד שלושה שבועות לפני תום כל סמסטר. לאחר תאריך זה יטופלו מקרים דחופים בלבד.
התאמות תינתנה בהתבסס על חוות דעת רפואית אולם אין לראות בהמלצת הרופא חוות דעת מחייבת. בהתאם לצורך יועבר החומר הרפואי לוועדת התאמות במכללה. על סטודנטים שקיבלו התאמה זמנית לפנות ליחידת הנגישות אם ברצונם לבחון הארכה של ההתאמות – בהתאם למפורט לעיל.

אם חל שינוי במצב הרפואי ובהצגת מסמכים תומכים, ניתן לערער על החלטת הוועדה ולבקש דיון מחודש. דיון שני בבקשה מהווה דיון סופי ולא ניתן יהיה לערער על ההחלטה.

ניתן לפנות דרך תחנת מידע >פניות>רכזת נגישות

לבירורים נוספים ושאלות:

אסיה חנימוב – רכזת נגישות ואחראית מרכז אופק | assiaha@jce.ac.il

סטודנטים עם מוגבלות קבועה בניידות (הליכה) הזקוקים לכניסה עם רכבם למכללה ו/או סטודנטים בעלי קשיי ניידות זמניים (למשל בעקבות תאונה או מחלה) אשר אינם מוכרים על ידי משרד התחבורה, רשאים להגיש בקשה לאישור כניסה עם רכב למכללה לרכזת הנגישות

ניתן לפנות דרך תחנת מידע >פניות>רכזת נגישות

לבירורים נוספים ושאלות:

אסיה חנימוב – רכזת נגישות ואחראית מרכז אופק | assiaha@jce.ac.il

נוהל וועדת חניה
טופס המלצה רפואית לוועדת חנייה

משרד הביטחון
סטודנט נכה המוכר על ידי משרד הביטחון כנכה צה" ל, יכול לפנות לאגף השיקום של המשרד.
פרטים באתר משרד הביטחון: www.shikum.mod.gov.il
או במוקד הטלפוני שמספרו 03-7776777

משרד הבריאות  – האגף לבריאות הנפש
מי שנקבעה לו  דרגת נכות נפשית של  40% בביטוח לאומי או במשרד הביטחון, יכול לפנות למשרד הבריאות לקבלת סיוע נוסף.
פרטים באתר משרד הבריאות:  www.health.gov.il
או במוקד הטלפוני שמספרו 5400*

המוסד לביטוח לאומי

  • סטודנט שהגיש תביעה במוסד לביטוח לאומי לנכות כללית – בגלל מגבלה גופנית, נפשית, חושית או שכלית – והוועדה הרפואית קבעה לו 40 % נכות רפואית, זכאי לשיקום מקצועי באגף השיקום . בין התחומים:  ליקויי שמיעה, ליקויי ראייה, מגבלה נפשית והפרעות קשב וריכוז.
  • סטודנט שנקבעו לו אחוזי נכות אך אינו מקבל קצבת נכות או מקבל קצבה חלקית, יכול לפנות ולבדוק אפשרות לסיוע בדמי קיום.

פרטים באמצעות האתר של המוסד לביטוח לאומי: www.btl.gov.il
או במוקד הטלפוני שמספרו 6050*.

המכון לקידום החירש
כתובת: לה גווארדיה 63 תל אביב 61091

טלפון: 03-6311595
פקס: 03-6316891
דוא"ל: orit@dpii.org
אתר: www.sela.org.il

עמותת על"ה- עמותה לקידום הסטודנטים העיוורים והדיסלקטים בישראל
טלפון: 02-5812663
פקס: 02-5826166
דואל: nachum@alehblind.org.il
אתר:   /http://alehblind.org.il

רעותעמותה לבריאות נפש קהילתית (תוכנית השכלה נתמכת)
כתובת: פועלי צדק 3, ירושלים
טלפון: 02-9749911
פקס: 02-6730844
rfireut@netvision.net.il
www.amutatreut.co.il

בקול- ארגון כבדי שמיעה וחרשים

כתובת: טשרניחובסקי ,17 תל אביב 63291
טלפון: 03-5257001
פקס: 03-5257004
nfo@bekol.orgדוא"ל :

עמותת אפ"י- אספרגר ישראל

כתובת: דיזינגוף 253 תל אביב, 61067
טלפון: 03-5446046
פקס: 077-5591547
effie.israel@gmail.com
http://asperger.org.il

עמותת אי"ל- אגודה ישראלית לאפילפסיה

כתובת:  עבודת ישראל 4 ירושלים 91014
טלפון: 02-5000283
פקס: 02-5371044
epilepsy.il@gmail.com
www.epilepsy.org.il

עמותת קווים ומחשבות
info@keshev.org
https://www.keshev.org/

מערך השירות הפסיכולוגי נוסד על מנת להציע עזרה נפשית וייעוצית לסטודנטים במצבי משבר. הטיפול הינו רגיש תרבותית ומאפשר כלים שונים להתמודדות עם עומס נפשי, לחצים ושינויים רבים המתרחשים במהלך התואר. הטיפולים הניתנים בשרות הפסיכולוגי מותאמים למאפייני הפניה וצרכי הפונה. הפניות לשרות הפסיכולוגי נשמרות בסודיות מלאה על פי החוק.
חשוב להדגיש שהתאמת הטיפול תתבצע בהתאם לאופי הפנייה ובכפוף לזמינות השירות נכון למועד הפנייה.

ניתן לפנות דרך תחנת מידע >פניות< יועצת המכללה.

לבירורים נוספים ושאלות:
מעיין מיוחס – ראש מדור תמיכה וליווי סטודנטים | טלפון: 02-6588048

הסתגלות למערכת ההשכלה הגבוהה ודרישותיה הינה קשה עבור לא מעט סטודנטים. הענקת נקודת פתיחה טובה שתאפשר לסטודנטים לצלוח את התואר ולהגיע להישגים מרשימים, הינה מטרה רשמית של המכללה. בעזרת סיוע לימודי, ליווי אישי והקניית מיומנויות למידה ניתן יהיה להשיג מטרה זו.

במכללה ישנן שלוש תכניות חונכות אשר מיועדות לאוכלוסיות שונות:

  1. תכנית 'עוצמה' הינה תכנית חונכות המופעלת בשיתוף פר"ח. במסגרת התוכנית חונכים סטודנטים מצטיינים תלמידי מכינה , שנה א' וחוזרי שנה א' במטרה להעניק סיוע לימודי אשר יאפשר את סיום השנה הראשונה במכללה באופן מיטבי.
  2. תכנית 'לשם' הינה תכנית בשיתוף פר"ח. במסגרת התוכנית חונכים סטודנטים מצטיינים סטודנטים בעלי לקות למידה. החניכים בתוכנית הם מכלל השנים לתואר, א'-ד'.
  3. תכנית חונכות לבני החברה הערבית בשנה א' הינה תכנית בשיתוף המועצה להשכלה גבוהה. במסגרת התוכנית חונכים סטודנטים מצטיינים תלמידי שנה א', אשר הינם דוברי ערבית שפת אם.
  • שיבוץ לחונכות נעשה ע"פ תעדוף אוכלוסיות מיוחדות ועל בסיס מקום פנוי.
  • סטודנטים עם לקויות למידה – בקשה לקבלת חונך נעשית באמצעות מדור קידום הסטודנט.

שיעורי עזר

מדור רווחת הסטודנט מעניק לסטודנטים שיעורי עזר במסגרות שונות.
סטודנטים הזכאים לבקשה לשיעורי עזר:
• עולים חדשים
• יוצאי החינוך החרדי
• בני הקהילה האתיופית
• בני החברה הערבית
• סטודנטים המוכרים במרכז אופק
• סטודנטים בתוכנית השיקום של ביטוח לאומי
• סטודנטים בתוכנית לצמצום נשירה

במהלך הסמסטר יפרסמו רכזות המדורים הרלוונטיים (לפי אוכלוסיות), טופס לקבלת שיעורי עזר.

במהלך שנת הלימודים מקיים דקנט הסטודנטים סדנאות במגוון נושאים במטרה לשפר ולשכלל מיומנויות אישיות להתמודדות יעילה עם האתגרים הלימודיים. מדובר על מפגשים חד פעמיים או מפגשים מתמשכים כגון: אסטרטגיות וכלים להתמודדות יעילה עם הלימודים, הכנה מנטלית למבחנים, אפליקציות מסייעות ללימודים, התמודדות עם הפרעת קשב עמידה מול קהל ועוד. ניתן להתעדכן במועדי הסדנאות באתר הדקנט, לעקוב אחר הודעות בתחנת המידע ובוואטסאפ

על התוכניות
מרכז אופק - ליקוי למידה
מרכז אופק
בקשת חונך
הזמנת עמדת לימוד
מידע שימושי וטכנולוגיה מסייעת
מהנדסים 360 - שיפור התמדה
חברה ערבית
"צעד לפני כולם"
יוצאי אתיופיה
בוגרי חינוך חרדי בקמפוס בית הכרם
עולים חדשים

בדקנט הסטודנטים קיימות מגוון תוכניות ייחודיות להקל על הסתגלותם של סטודנטים, עידוד אחריות לקהילה והזדמנות להתפתחות אישית ומקצועית. כלל התוכניות מציעות מעטפת תמיכה וליווי על ידי מומחים לצורך קידום קמפוס וחברה שוויונית ומגוונת.

התוכניות הן:

  • מרכז אופק ללקויי למידה, הפרעות קשב ומגבלה רפואית
  • תוכנית תמיכה וליווי לסטודנטים הערבים
  • מהנדסים 360- שיפור התמדה
  • "צעד לפני כולם"- נחיתה רכה לפני שנה א' עבור סטודנטים ערבים
  • תוכנית מעטפת ליוצאי אתיופיה, עולים חדשים ובוגרי חינוך חרדי בקמפוס בית הכרם

נשמח לראותכם!

מרכז אופק מעניק שירותי ייעוץ, סיוע ותמיכה לסטודנטים במהלך לימודיהם. המרכז מציע סביבה מקבלת, משפחתית ותומכת עבור סטודנטים עם מוגבלות תוך אמונה שהקשיים אינם מהווים חסם להצלחה.

שירותי התמיכה כוללים:

מרכז למידה טכנולוגי 'אופק':
המרכז מיועד לסטודנטים עם ליקויי למידה, הפרעות קשב, ליקויי ראיה, ליקויי שמיעה, מוגבלות בניידות ומגבלה רפואית וקוגנטיבית. המרכז מספק לסטודנטים מרחב למידה שקט בתאים אישיים הכולל תוכנות למידה, שירותים להנגשת הלימודים וציוד להשאלה (טאבלטים, מחשבים ניידים ואוזניות).

סדנא במיומנויות למידה
מעבר מלימודים  בתיכון ללימודים באקדמיה דורש רכישת כלים מתאימים. הסדנה  תסייע לרכוש כלים אלו על מנת להתמודד ביעילות עם האתגרים החדשים. בין הנושאים בסדנה: תכנון וארגון זמן, סגנונות למידה, ניהול עצמי, אסטרטגיות לשיפור הזיכרון ועוד.

סדנת תמיכה בקורסים ספציפיים
הסדנא משמשת כמסגרת לימודית תומכת ובקבוצה קטנה, בקורסי בסיס כמו חדווא ופיסיקה. הסדנא מיועדת לסטודנטים בשנים א' ו-ב'. הסדנא אינה מחליפה את  ההשתתפות בקורס/ תרגול.

שיעורי עזר לזכאי ביטוח לאומי
סטודנט הזכאי לסל שיקום מקצועי מביטוח לאומי הכולל סיוע לימודי באמצעות שיעורי עזר, עליו לפנות לרכזת הנגישות לבדיקת זכאותו.

הרישום מתבצע  דרך אתר המכללה  ו/או באמצעות מנהל אקדמי.

אתר גול
אתר גול מכיל קורסים מצולמים עם הסברים תאורטיים המקבילים לקורסים הנלמדים במכללה. כל התכנים מועברים באמצעות סרטוני וידאו, כך שהסטודנטים רואים את התהליכים בצורה מובנית ופשוטה.
יש אפשרות לרכוש מנוי בעלות מסובסדת. יש לפנות לרכזת הנגישות לקבלת קופוני הנחה.

panya אתר
לימודים מקוון המציע קורסים למחלקת תעשייה וניהול בלבד Panya אתר
סטודנטים שמעוניינים לבדוק את זכאותם יכולים לפנות לרכזת הנגישות לקבלת קופוני הנחה.

מרכז טכנולוגי אופק

המרכז מיועד לסטודנטים עם לקויי למידה, הפרעות קשב וריכוז, קשיי ניידות, לקות ראיה, שמיעה, קשיים נפשיים ובעיות רפואיות כרוניות. מטרת המרכז היא לסייע לסטודנטים לתת ביטוי מלא ליכולתם ולכישוריהם. המרכז מספק לסטודנט מרחב למידה שקט הכולל עמדות לימוד אישיות הכוללות מחשב עם טכנולוגיות מסייעות וציוד להשאלה. וכן, סל שירותים המלווה את הסטודנט בכל שנותיו בתואר.

ניתן לפנות דרך תחנת מידע >פניות>רכזת נגישות

לבירורים נוספים ושאלות:

אסיה חנימוב – רכזת נגישות ואחראית מרכז אופק

מיקום:
מרכז שירות לסטודנט ממוקם בבניין 3 קומה 0.
שעות פעילות המרכז:
ימים א' – ה' : 8:30-21:30
יום ו': 8:30-14:00

בקשת חונך – פרוייקט פר"ח לשם

במסגרת תכנית חונכות פר"ח לש"ם סטודנטים עם לקות למידה ו/או  הפרעות קשב וריכוז זכאים לחונך בתחום תוכן ספציפי בו הסטודנט מתקשה. הסטודנט נפגש עם החונך פעם בשבוע לצורך הקניית כלים ללמידה נכונה וסיוע בהבנת החומר הרלוונטי. החונכות מלווה על ידי צוות מדור קידום הסטודנט.

הזמנת עמדת לימוד במרכז אופק

סטודנטים הרשומים למרכז למידה 'אופק' יוכלו להנות ממרחב למידה שקט בתאים אישיים הכולל תוכנות למידה, שירותים להנגשת הלימודים וציוד להשאלה (טאבלטים, מחשבים ניידים ואוזניות).

המרכז נמצא בקומה 2- ליד מעבדות פיזיקה ומכונות.
הכניסה תתאפשר רק לסטודנטים הרשומים למרכז למידה, בזיהוי ביומטרי בלבד.

הזמנת עמדות לימוד במרכז תמיכה אופק, נעשית באמצעות האתר:
https://booked.jce.ac.il/Web/

מדריך שימוש בתוכנה להזמנת עמדת לימוד במרכז אופק:
כניסה למערכת: הכניסה נעשית באמצעות שם המשתמש והסיסמא של הסטודנט בכל מערכות
להורדת קישור למדריך המסביר את תהליך הזמנת עמדת לימוד לחץ כאן

השנה התחילה פחות טוב עבורכם?
מרגישים אבודים ולא יודעים למי לפנות?
אנחנו כאן בשבילכם!

בואו להיפגש עם רכזת התכנית ולבדוק התאמה.

סטודנטים מתאימים יוכלו לקבל ליווי, סיוע ומעקב בתחומים הבאים:

  • ליווי אישי תומך על ידי רכזת התוכנית
  • ייעוץ פרטני באסטרטגיות למידה
  • חונכות חברתית
  • סיוע לימודי מותאם אישית
  • טיפול פסיכולוגי תומך
  • סדנאות להתמודדות עם האתגרים הלימודיים כמו: חרדת בחינות, ארגון זמן ועוד.
  • מפגש וליווי של גורם אקדמי במהלך הלימודים

ניתן לפנות במייל ובטלפון ובתיאום מראש:
קמי ברמלי וויס | טלפון: kamibr@jce.ac.il | 02-6591897

תמקין (تمكين) – תוכנית לחברה הערבית

סטודנטים בני החברה הערבית?
אנחנו כאן בשבילכם.

  • ​מערך התמיכה לסטודנטים וסטודנטיות בני החברה הערבית כולל:
  • ליווי תמיכה ויעוץ בפתרון בעיות, אישיות וחברתיות ע"י רכזת החברה הערבית.
  • הכנה קדם אקדמית – "צעד לפני כולם" מיועד לסטודנטים שנה א'
  • תכנית המנטורים לסטודנטים שנה א' ומכינה, כדי להקל את השתלבותם במכללה
  • חונכות אישית לסטודנטים שנה א' ומכינה.
  • תמיכה אקדמית הכוללת: מרכזי למידה במהלך הסמסטר, שיעורי עזר קבוצתיים לקראת המבחנים, ושיעורי עזר פרטניים.
  • סדנאות תומכות למידה.
  • פעילויות גיבוש חברתיות לבני החברה הערבית.
  • מענה וייעוץ בנושא מלגות.
  • סיוע רגשי ע"י פסיכולוגית דוברת ערבית.
  • תיווך מול המכללה בעניינים אקדמאים.

לפרטים נוספים ניתן לפנות:
לינה סאלח – רכזת חברה ערבית | מייל: linasa@jce.ac.il | טלפון: 02-6591884

تمكين – خطة للمجتمع العربي
الطلاب من أبناء المجتمع العربي؟
نحن هنا من أجلكم .

  • ​يشمل نظام الدعم للطلاب والطالبات أبناء المجتمع العربي  :
  • مرافقة دعم واستشارة في حل المشاكل، الشخصية والاجتماعية من قبل منسقة المجتمع العربي .
  • التحضير ما قبل الاكاديمية  – "خطوة قبل الجميع" مخصصة لطلاب السنة الأولى
  • برنامج المرشدين لطلاب السنة الأولى والسنة التحضيرية، من أجل تسهيل اندماجهم في الكلية
  • الإرشاد الشخصي لطلاب السنة الأولى والسنة التحضيرية .
  • الدعم الأكاديمي والذي يشمل: مراكز التعلم خلال الفصل الدراسي، دروس مساعدة جماعية ما قبل الامتحانات، ودروس مساعدة فردية .
  • ورش عمل تدعم التعلم .
  • أنشطة الدمج الاجتماعي لأبناء المجتمع العربي .
  • الاستجابة والمشورة في موضوع المنح الدراسية .
  • المساعدة العاطفية من قبل طبيبة نفسية تتحدث اللغة العربية .
  • التوسط مع الكلية في الأمور الأكاديمية .

لمزيد من المعلومات، يمكنكم الاتصال ب:

لينا صالح،  منسقة المجتمع العربي

البريد الإلكتروني: linasa@jce.ac.il

رقم الهاتف: 02-6591884

תכנית צעד לפני כולם מיועדת  לסטודנטים הערבים אשר מתחילים את שנה א' בתואר במטרה להכין אותם ללימודי אקדמיה.

התכנית מתקיימת ברחבי המכללה בחודשי אוגוסט/ ספטמבר, נמשכת לאורך שלושה שבועות אינטנסיביים שבהם הסטודנטים נחשפים למדורים השונים במכללה ושירותיהם, נפגשים עם סטודנטים ערבים משנים מתקדמות ועם בוגרים. זאת בנוסף לסיורי היכרות לחברה הישראלית ובחברת הייטק.

לפרטים נוספים ניתן לפנות:
לינה סאלח – רכזת חברה ערבית | מייל: linasa@jce.ac.il | טלפון: 02-6591884

יוצאי אתיופיה
המועצה להשכלה גבוהה מעניקה תכנית מעטפת עבור סטודנטים אשר ארץ לידתם או ארץ לידת אחד מהוריהם היא אתיופיה. במסגרת התכנית זכאים סטודנטים וסטודנטיות לסל שירותים מגוון:

  • חונכות ושיעורי עזר
  • סיוע בתשלום שכ"ד/מעונות
  • סיוע במימון אבחונים לקויות למידה
  • סיוע במימון קורסי GOOL
  • סיוע פסיכולוגי
  • סדנאות להכוון תעסוקתי

השירותים יוענקו לסטודנטים על פי הצורך.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לרכזת תכנית מעטפת ליוצאי אתיופיה:
קמי ברמלי וויס | טלפון: kamibr@jce.ac.il | 02-6591897

בוגרי החינוך החרדי

המכללה, בשיתוף המועצה להשכלה גבוהה, מקצה משאבים רבים לסיו בשילוב האוכלוסייה החרדית במערכת ההשכלה הגבוהה ומפעילה תכנית מעטפת ייחודית לאוכלוסייה החרדית, מתוך הכרה במאפיינים הייחודיים של אוכלוסייה זו. במסגרת התכנית זכאים סטודנטים וסטודנטיות לתואר ראשון, יוצאי החינוך החרדי, לסל שירותים מגוון, הכולל:

שיעורי עזר וחונכות פרטנית: סטודנטים וסטודנטיות בוגרי החינוך החרדי זכאים/ות לקבלת שיעורי עזר פרטניים וקבוצתיים לתגבור קורסים בהם עולה קושי באופן ממוקד, וכן לחונכות שנתית לצורך סיוע לימודי.

סיוע במימון קורסים מצולמים: המכללה מסייעת במימון קורסים מצולמים, כדוגמת GOOL ו- PANAYA.

שיעורי עזר באנגלית: סטודנטים החשים קושי בשפה האנגלית זכאים לשיעורי עזר באנגלית, תוך התמקדות בקשיים הרלוונטיים בהם הם נתקלים בהתמודדות עם השפה.

ייעוץ וטיפול פסיכולוגי: הסטודנטים זכאים לסבסוד ליווי רגשי פרטני עם פסיכולוגית המכללה.

סדנאות לקראת ההשתלבות בשוק התעסוקה: במכללה מתקיימות סדנאות עבור סטודנטים בשנים ג' ומעלה ועבור בוגרי המכללה, המועברות על ידי גורמי מקצוע בנושאים שונים הרלוונטיים לעולם חיפוש הקריירה והשתלבות בעבודה, וכן מתקיימים ימי הכוונה ויעוץ אישי בתחום.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לרכזת תכנית מעטפת יוצאי חינוך חרדי:
קמי ברמלי וויס | טלפון: kamibr@jce.ac.il | 02-6591897

עולים חדשים? אתם לא לבד!
מנהל סטודנטים עולים בשיתוף מכללת עזריאלי מעניקים מעטפת סיוע לעולים חדשים.
המכללה מגדירה סטודנט "עולה חדש" מיום עלייתו ארצה ועד חמש שנים בארץ, לא כולל שירות צבאי/לאומי.

שימו לב! עולים חדשים זכאים להתאמות במבחנים:

    • הארכת זמן במבחנים 25%
    • שימוש במילון דו לשוני/עברי בבחינות

יש לבדוק מול מדור בחינות דרך תחנת מידע שההתאמות מופיעות.

במסגרת התכנית זכאים עולים חדשים לסל שירותים מגוון, הכולל:

      • חונכות
      • שיעורי עזר
      • סבסוד בטיפול פסיכולוגי
      • התאמות בדרכי היבחנות
      • גול
      • סבסוד טיפול פסיכולוגי
      • סיוע חברתי
      • ליווי ע"י רכזת התכנית

לפרטים נוספים ניתן לפנות לרכזת תכנית מעטפת לעולים חדשים:
קמי ברמלי וויס | טלפון: kamibr@jce.ac.il | 02-6591897

על המדור
קורסים משלבי עשייה
הנדסת תוכנה בשירות הקהילה
ערבית מדוברת - מעיין במדבר
גינות גג קהילתיות
נ"ז תמורת מעורבות חברתית
נבחרת החונכות של עזריאלי

בואו ליצור אימפקט אישי וחברתי!
מדור קשרי אקדמיה קהילה מזמין אתכם לחוויה מפתחת, משמעותית ובעלת ערך חברתי, באחת מתוכניות המעורבות החברתית תמורת מלגה או נ"ז.

תכניות חברתיות עם מלגה:

  • תוכנית WISE (לשעבר "מנהיגות נשים רב תרבותית").
  • תכנית המלגות ע"ש רוג'ר גראס, הקרן לירושלים
  • תכנית מנהיגות "אלבשאיר" – לסטודנטים וסטודנטיות ממזרח העיר ירושלים
  • תכנית המנהיגות של "קרן אייסף" – לסטודנטיות וסטודנטים מהפריפריה החברתית-כלכלית של ישראל
  • נבחרת החונכות של עזריאלי

מסלולי מעורבות תמורת נ"ז:

  • קורסים משלבי עשייה
  • נ"ז תמורת מעורבות חברתית – השלמת חובות קורס כללי בעברית ע"י ביצוע פעילות חברתית בארגון חיצוני, בהיקף של 37 שעות.

מידע נוסף על התכניות השונות כולל תהליך המיון ותאריכי הגשת המועמדות מפורטים בעמודי התכניות השונות באתר ובתחנת המידע.
פנייה תתבצע דרך תחנת מידע >פניות >מעורבות חברתית

לבירורים נוספים ושאלות:

רעות גמליאל – רכזת מעורבות חברתית | טלפון: 02-6591882

מחפשים לשבור שגרה במהלך לימודי ההנדסה האינטנסיביים? מתעניינים בתחומים חברתיים ולא מוצאים לזה זמן במהלך התואר?
קורס משלב עשייה הוא הקורס בשבילך!

קורס משלב עשיה מזכה ב-2 נ"ז על חשבון קורס כללי בעברית, וכן מזכה במלגת השתתפות.

בשנה"ל תשפ"ה יפתחו במכללה שלושה קורסים:

  1. גינות גג קהילתיות
  2. ערבית מדוברת למתחילים – מעיין במדבר
  3. הנדסת תוכנה בשירות הקהילה – קורס חובה בהנדסת תוכנה שנה ג'.

הגשת בקשה למלגה תתבצע דרך תחנת מידע >פניות >מעורבות חברתית

לבירורים נוספים ושאלות:
רעות גמליאל – רכזת מעורבות חברתית | טלפון: 02-6591882

הנדסת תוכנה בשירות הקהילה

קורס במסגרתו סטודנטים מפתחים תשתית טכנולוגית (אתר / אפליקציה / מאגר מידע) עבור עמותות וארגונים ללא מטרות רווח, בדגש על ארגונים ירושלמים.
הסטודנטים מקבלים התנסות מעשית בתכנון ויישום פרויקט מול לקוח והארגונים זוכים בתרומה משמעותית לפעילות השוטפת שלהם עבור הקהילה.

הרישום באמצעות מערכת הרישום לקורסים ובכפוף ללוח הזמנים הנקבע ע"י המנהל האקדמי.
פנייה תתבצע דרך תחנת מידע >פניות >מעורבות חברתית

לבירורים נוספים ושאלות:
רעות גמליאל – רכזת מעורבות חברתית | טלפון: 02-6591882

קורס חוויתי ללימוד ערבית מדוברת בסמסטר אחד בשילוב מפגשים שבועיים לתרגול השפה והכרות רב-תרבותית.
***שימו לב, בשנת תשפ"ה הקורס יתקיים בסמסטר ב'.

מה הקורס כולל?

  • לימוד השפה הערבית, ביה"ס "אהלא וסהלא"
  • תרגול ערבית ועברית עם סטודנט/ית דובר/ת ערבית מהמכללה אחת לשבוע.

מה מקבלים?

  • סיום חובת קורס כללי בעברית – 2 נ"ז
  • מלגת השתתפות
  • וכמובן – שפה לחיים 😊.

ההרשמה לקורס מתבצעת דרך מערכת הרישום לקורסים בין התאריכים בהתאם לזמני הרישום המוגדרים ע"י המנהל האקדמי.

שימו לב, לאחר הרישום לקורס תתקיים שיחת התאמה מול צוות תכנית "מעיין במדבר".

פנייה תתבצע דרך תחנת מידע >פניות >מעורבות חברתית
לבירורים נוספים ושאלות:
רעות גמליאל – רכזת מעורבות חברתית | טלפון: 02-6591882

קורס ייחודי, תחת משבצת של קורס כללי בעברית, בו תיפגשו עם עולם גינות הגג הירושלמי ותהיו שותפים בעשייה קהילתית למען הסביבה העירונית.

  • קורס אקדמי בסמסטר ב'
  • זכאות ל-2 נ"ז כללי בעברית
  • ביצוע התערבות בקהילה בנושא הקורס

ההרשמה לקורס מתבצעת דרך מערכת הרישום לקורסים  בהתאם לזמני הרישום המוגדרים ע"י המנהל האקדמי.
שימו לב, לאחר הרישום לקורס במערכת הרישום לקורסים יש למלא שאלון התאמה ולהמתין לאישור סופי של מדור מעורבות חברתית.
פנייה תתבצע דרך תחנת מידע >פניות >מעורבות חברתית

לבירורים נוספים ושאלות:
רעות גמליאל – רכזת מעורבות חברתית | טלפון: 02-6591882

רוצים לקבל 2 נ"ז בלי מבחנים ובלי מטלות?

הצטרפו לקורס נ"ז תמורת מעורבות חברתית, קבלו:

  • 2 נ"ז קורס כללי בעברית
  • החזר של 50% משכר הלימוד עבור הקורס
  • תחושת סיפוק ומשמעות!

כבכל שנה, ניתן לבצע פעילות חברתית בהיקף של 37 שעות פעילות באחד הסמסטרים (א' או ב'), ולקבל תמורתה 2 נ"ז בקורס כללי בעברית בציון "עובר".

לשאלות ופניות בנושא:
תחנת המידע, פניות > מעורבות חברתית

ממוצע מעל 85?
רוצה להתפתח ולהשפיע?
בואו להיות חלק מנבחרת החונכים של דקנט הסטודנטים ופר"ח תמורת מלגה שווה!

  • קידום סטודנטים בשנה א'
  • סדנאות UPGRADE SKILLS
  • קבלת הדרכה וליווי מקצועי בתחום ההוראה והלמידה
  • השתייכות לקהילת החממה של הדקנט
  • מלגה בגובה 8,000 ₪

100 שעות שנתיות | 4 שעות שבועיות | החונכות מתקיימת במכללה

קריטריונים להרשמה:

  • סטודנטים החל משנה ב' בעלי ממוצע 85 ומעלה.
  • תכנית לימודים של מינימום 36 נ"ז או 75% שכ"ל.
  • סטודנטים עם אכפתיות וגישה להוראה.
  • הרשמה למועמדות באתר פר"ח + תחנת המידע.

הגשת מועמדות ב"תחנת המידע" > "הגשת בקשה למלגה"

לבירורים ושאלות:
דורית פאעל – doritpa@jce.ac.il

על המדור
Wise- מנהיגות נשים רב תרבותית
אלבשייאר - תכנית מנהיגות לסטודנטים ערבים ממזרח י-ם
תכנית המצטיינים ע"ש גיטה שרובר

במכללה מופעלות שלוש תכניות מנהיגות ומצוינות שמטרתן טיפוח מיומנויות הובלה, יזמות ויצירת שינוי חברתי.
המפגשים מתקיימים בסביבה תומכת תוך הקניית כלים פרקטיים ומהווה הזדמנות לדון ברעיונות ותהליכים בעולמות ההנדסה, תעסוקה והחברה הישראלית.
הסטודנטים שישתתפו בתוכניות ייבחרו בקפידה על ידי סדנאות מיון וריאיון אישי. ההשתתפות מזכה במלגה

תכנית המנהיגות של PROWOMAN בעזריאלי

תכנית הכשרה ייחודית עבור סטודנטיות שחושבות קדימה!

בואי לקבל כלים ניהוליים ומנהיגותיים, לעבור פיתוח אישי, לקבל העשרה, השראה ומוטיבציה לעשייה ולהגשמה עצמית, להיות חלק מקבוצת נשים מעצימה ולהצטרף לרשת בוגרות ענפה שתלווה אותך במסע הקריירה.

מה בתכנית:
  • מפגשים עם נשים מובילות ומעוררות השראה מתחום ההנדסה והטכנולוגיה, לשיחה אינטימית על הדרך שלהן בקריירה.
  • סדנאות פיתוח אישי: מיומנויות ניהול ומנהיגות, יצירת רשת קשרים, ניהול מו"מ, תקשורת מיטיבה ואפקטיבית ועוד.
  • סדנאות ומיומנויות הכנה לשוק התעסוקה: הכנה לתהליכי מיון וקבלה לעבודה, סימולציות ראיונות עבודה, איך מחפשות עבודה ועוד.
  • תעבירי את זה הלאה: התמחות חברתית במגוון ארגונים תמורת מלגה.
מה בפועל:
  • 10 מפגשים בשעות הערב, במהלך סמסטר ב.
  • הרשמה לתכנית וימי המיונים יתקיימו במהלך סמסטר א', עקבו אחרי הפרסומים.
  • ההשתתפות כרוכה בתשלום דמי רישום.

למידע נוסף כנסי לאתר ProWoman
או בתחנת המידע > הודעות > מעורבות חברתית

מטרות  התכנית:

  • פיתוח כישורי הובלה בקרב סטודנטים בני החברה הערבית באמצעות העצמה, העשרה ועשייה חברתית.
  • שיפור ההישגים האקדמיים של המשתתפים בתוכנית.
  • הגברת מודעות והבנה למיומנויות הנדרשות בתחום הקריירה.
  • יצירת קבוצת איכות שתהווה מודל להצלחה ולחיקוי, הן בתוך המכללה ובמזרח ירושלים.
  • הגדלת שעורי ההשמה בתחום בקרב סטודנטים בני החברה הערבית.

על התכנית:

  • תכנית תלת שנתית, מפגשים קבוצתיים אחת לשבועיים בהיקף של שלוש שעות.
  • ליווי צמוד של רכז מלווה.
  • עשייה חברתית משמעותית בהיקף של כ- 100 שעות בשנה.
  • מעטפת תמיכה לימודית משמעותית.

למי התכנית מיועדת?

  • סטודנטים שנה ב' סטטוס מן המניין, במצב אקדמי תקין וממוצע 70 לפחות.
  • מוטיבציה לעשיית שינוי במזרח ירושלים.

מלגה בסך 10,000- 20,000 ש"ח.

מיונים לתוכנית יתקיימו במהלך יולי – אוגוסט. מועמדים/ות רלוונטיים יוזמנו בהתאם.

תכנית דו שנתית, נועדה לעודד ולפתח את פוטנציאל היצירתיות של הסטודנטים,להרחיב את אופקי ההשכלה וליצור הקשרים, בין המדעים המדויקים וההנדסה, לבין מדעי הרוח והחברה.
הפעילות בשנה הראשונה בתוכנית תכלול סדרת מפגשים וסיורים להעשרה, חשיפה ופיתוח.
בשנה השנייה השתתפות בקורס אקדמי 'סמינר מחקרי' במסגרתו המשתתפים יבצעו פרויקט אקדמי בזוגות ובליווי חבר סגל אקדמי.
השתתפות בתכנית מזכה במלגת לימודים בסך 4,500 ₪, בכל שנה.

להגשת מועמדות יש למלא טופס בקשה בתחנת המידע.

רעות גמליאל – רכזת מעורבות חברתית | טלפון: 02-6591882

על המרכז
מוקד החירום של מרכז החוסן
טיפול פסיכולוגי רב - תרבותי וקבוצות תמיכה נפשית
מנטורים חברתיים לתמיכה בסטודנטים
פיתוח והטמעת יחידות תוכן בונות חוסן בתוך קורסים
פיתוח קורס לחוסן אקדמי
הכשרת סגל אקדמי ומנהלי להתמודדות עם מצבי חירום ויצירת תמיכה מותאמת לסטודנטים
תוכניות חברתיות ומנהיגות בונות חוסן
הנצחה של הנופלים ותמיכה במשפחות שכולות

מרכז החוסן שלנו נוסד כחלק בלתי נפרד מהחזון של המכללה, מוסד השואף להוביל בחדשנות ובמצוינות בהוראה תוך קידום קשרי תעשייה והיענות לצורכי המשק הישראלי. המרכז שם לעצמו כמטרה להוביל את תחום החוסן בקמפוס ולספק מענים מהירים, איכותיים וגמישים למצבי חירום, משלב המוכנות ועד החזרה לשגרה, עבור כל קהילת המכללה – סטודנטים וסגל כאחד. המרכז מתנהל בגמישות ומתאים את עצמו לאופי האירועים ולקהילה המגוונת שלנו, במטרה לתמוך ולחזק את חוסן הפרט והקהילה.

מרכז החוסן מתמקד בתכלול וגיבוש פעילויות רלוונטיות במכללה, בזיהוי צרכים ייחודיים ובמענה נקודתי שנועד להעצים את המענה הקיים. בין מטרות המרכז:

  • מיפוי סיכונים, צרכים ומשאבים במכללה בהקשר למצבי חירום.
  • יצירת תשתית ותהליכים רציפים הכוללים הכשרת סגלים וכתיבת נהלים מותאמים, לשמירה על המשכיות תפקודית בכל שלב.
  • טיפוח חוסן קהילתי ייחודי עבור הסטודנטים והסגל, גם בשגרה וגם בעתות חירום.
  • מעקב, בקרה ולמידה מתמדת לצורך שיפור תהליכים והתאמות נדרשות.
  • הקמת מרכז ידע ארגוני בנושא חוסן, מחקר ופרקטיקה שימושית, בארץ ובעולם.

אנו גאים להוביל ולספק לקהילת המכללה את כל הכלים והתמיכה הדרושים לשמירה על חוסן וחזרה לשגרה במהרה וביעילות.

מעיין מיוחס – מנהלת מרכז חוסן | טלפון: 02-6588048 | מייל: maayanme@jce.ac.il

מוקד החירום של מרכז החוסן במכללה נועד לספק תמיכה מיידית וסיוע לכלל קהילת המכללה בזמן אירועי חירום. המוקד מתופעל על ידי צוות מתנדבים מסגל מנהלי ואקדמי, שעברו הכשרות בתחום החוסן, ומעניקים מענה מקצועי ומהיר במצבי חירום שונים. צוות המוקד ערוך לתת פתרונות מותאמים לצרכים הייחודיים של הסטודנטים והסגל, תוך שמירה על רציפות תפקודית. המוקד פועל בתיאום מלא עם כל היחידות הרלוונטיות בקמפוס כדי להבטיח ניהול מיטבי של האירוע ויכולת חזרה לשגרה בצורה מיטבית ככל הניתן.

במרכז החוסן אנו מחויבים לספק תמיכה נפשית מגוונת ומותאמת תרבותית לכלל הסטודנטים והסגל. שירותי הטיפול הפסיכולוגי הרב-תרבותי שלנו מבוססים על הבנת הצרכים הייחודיים של אוכלוסיות מגוונות ומתאימים את הטיפול לרקע התרבותי, השפתי והחברתי של כל פרט. בנוסף, המרכז מציע קבוצות תמיכה ומעגלי שיח בנושאים שונים, שמאפשרים שיתוף, חיזוק והעצמה אישית וקבוצתית. הקבוצות מהוות מרחב בטוח להבעת רגשות, חוויות ואתגרים, ותומכות בחיזוק החוסן האישי והקהילתי בקמפוס.

במסגרת תוכנית המנטורים החברתיים, אנו מציעים ליווי ותמיכה אישית לסטודנטים בשנה הראשונה ללימודיהם על ידי מנטורים מהשנים המתקדמות. מטרת התוכנית היא להקל על השתלבותם בקמפוס ובחיים האקדמיים, לסייע בהתמודדות עם אתגרים חברתיים ולימודיים, וליצור תחושת קהילה תומכת ומחברת. המנטורים עוברים הכשרה ייחודית ומחויבים להוות מקור עידוד והכוונה, לעודד שיתוף ולחזק את תחושת השייכות של הסטודנטים החדשים.

במטרה לחזק את תחושת החוסן האישי והלימודי של הסטודנטים, פותחה תכנית ייחודית להטמעת יחידות תוכן בונות חוסן במערכת הקורסים. במסגרת זו, נבנו שלוש יחידות תוכן המשלבות כלים מעשיים לחיזוק החוסן, אותן ניתן להטמיע במגוון דרכים בקורסים קיימים או כמקבילות בתחילת השנה ובמהלך הסמסטר. למשל, בקורס המבוא לשימוש בספריה, נכללת יחידת תוכן המסייעת לסטודנטים להתמודד עם אתגרי הלמידה והניהול העצמי. בנוסף, פותחו סרטונים קצרים המועלים לפני תקופות בחינות, המספקים כלים לוויסות רגשי ולניהול לחצים. יחידות אלו משולבות ישירות בקורסים ומחזקות את יכולת הסטודנטים להתמודד עם אתגרי הלימודים והחיים האקדמיים בצורה מיטבית.

הקורס לחוסן אקדמי פותח במטרה לספק לסטודנטים כלים מעשיים להתמודדות עם אתגרי הלמידה והחיים האקדמיים, תוך חיזוק היכולת האישית לשגשג בסביבה תובענית. הקורס כולל מגוון נושאים, כגון ניהול זמן, פיתוח גמישות מחשבתית, כלים לניהול לחצים, וויסות רגשי, ויצירת מערכות תמיכה אישיות וחברתיות. הקורס משלב תכנים תיאורטיים לצד תרגולים מעשיים, ומאפשר לסטודנטים לחוות ולהטמיע את הכלים בחייהם היומיומיים, על מנת לשפר את תחושת המסוגלות והביטחון העצמי שלהם במהלך הלימודים. מטרת הקורס היא להעניק לסטודנטים בסיס חזק ליכולת עמידות והתאוששות, כך שיוכלו להתמודד בהצלחה עם אתגרים שונים ולהפיק את המרב מחוויית הלמידה במכללה.

מפגשי סגל-סטודנטים תוך מחלקתיים בזמן חירום הם חלק מהתכנית הכוללת להכשרת הסגל האקדמי והמנהלי להתמודדות עם מצבי חירום וקושי. המפגשים יכללו סדנאות והדרכות על זיהוי סימני מצוקה אצל סטודנטים, מתן כלים להתמודדות עם מצבים כאלה, ומעבר חלק משגרה למצבי חירום. המטרה היא להעניק לסגל את היכולת לזהות ולטפל באתגרים רגשיים ופסיכולוגיים שעשויים להתעורר בקרב הסטודנטים במצבים של חירום, ולהבטיח שתהיה תמיכה מותאמת לכל סטודנט במצבים אלו. המפגשים יתבצעו באופן תוך-מחלקתי, כדי ליצור שיח פתוח ומערכתי שיבסס תמיכה הדדית בין כל הגורמים המעורבים, ויבטיח שנוכל לפעול בצורה מקצועית ויעילה במקרה של מצבי חירום.

תוכניות מעורבות חברתית המקנות למשתתפים כלים חיוניים להתמודדות עם אתגרים ומשברים, ומפתחות את יכולת ההתמודדות עם מצבי לחץ. התמקדות במיומנויות כמו קבלת החלטות תחת לחץ, פתרון בעיות יצירתי, תקשורת אפקטיבית וניהול קונפליקטים מאפשרת למנהיגים לפתח חוסן אישי וארגוני. בנוסף, תוכניות אלו מספקות מרחב לפיתוח כישורים של אמפתיה, התמודדות עם כישלונות ושיפור יכולת הגמישות המנטלית. המשתתפים בתוכניות כאלו לא רק רוכשים ידע, אלא גם לומדים כיצד להוביל בסביבות משתנות ולקדם שינוי בצורה יעילה, תוך שמירה על יציבות פנימית ויכולת להמשיך ולהשפיע בתנאים מאתגרים.

הנצחת הנופלים היא חלק בלתי נפרד מהזיכרון הלאומי, והיא חיונית לשימור המורשת ולכיבוד גבורת הנופלים. טקסים לציון ימי זיכרון, המתקיימים באופן מסודר ומכובד, מהווים הזדמנות להוקיר את זכרם ולהביע תמיכה עמוקה במשפחות השכולות. במסגרת הטקסים, ניתן להעניק מקום מרכזי למשפחות השכולות, לאפשר להם להביע את רגשותיהם ולחוות את השותפות הלאומית בכאבם. בנוסף, תמיכה רגשית והכוונה מעשית למשפחות השכולות עשויה להקל עליהם ולעזור להם להתמודד עם האובדן. הנצחה זו מחזקת את הקשר הבין-דורי, ומאפשרת לדורות הצעירים להבין את משמעות הקורבן ואת הערכים של חוסן, סולידריות וערבות הדדית.

כ"ח תשרי, תשפ"ה
30  באוקטובר, 2024

סטודנטים וסטודנטיות יקרים,
להלן מתווה ההתאמות אקדמיות לשנה"ל תשפ"ה.

ההתאמות גובשו לאור מסמך ההנחיות של הצוות המשותף לראשי האוניברסיטאות, המכללות ופורום ראשי המכללות האקדמיות לחינוך. ההתאמות האקדמיות מיועדות להקל על סטודנטים וסטודנטיות שנעדרו מלימודים בעקבות שירות מילואים, שירות קבע ביחידה "יעודי קדמי" ופציעה במלחמת חרבות ברזל במהלך השירות שהצריכה אשפוז בבית חולים.

יש לציין שברוב המקרים ההתאמות האקדמיות של המכללה מרחיבות על אלה שהופיעו במסמך ההנחיות. על אלה נוספו גם התאמות בתחום הנפשי והכלכלי.מענה לאוכלוסיות נוספות כגון, נפגעי שבעה באוקטובר, משפחות פצועים, חללים וחטופים ועוד יינתנו על ידי הדקנט ובכפוף לאישורים תומכים.
חלק מההתאמות הן סמסטריאליות וחלק שנתיות, כפי שממפורט במסמך. משך הסמסטר מוגדר מפתיחת הלימודים בכל סמסטר וועד סיום תקופת הבחינות (מועדי א וב') של אותו סמסטר.
חשוב לציין שהמתווה הוא בנוסף למענים הניתנים בימים שבשגרה.
על כן, סטודנטים המשרתים במילואים זכאים בנוסף, להתאמות המופיעות במסמך המצ"ב.

הערה כללית: בהתאמות האקדמיות בכל מקום בו נכתב "משרתים מילואים" הכוונה הינה גם לבני /בנות זוג של משרתי המילואים עם ילד מתחת לגיל 14 .

אנו מאחלים לכלל הסטודנטים שנת לימודים מוצלחת ופורייה.
מאחלים לכל משרתי המילואים לחזור בשלום, לפצועים החלמה מהירה ומייחלים לחזרתם של כל החטופים במהרה.
בברכה,
ועדת הוראה

סטודנטים וסטודנטיות ששירתו פחות מ-21 יום במצטבר במהלך הסמסטר

התאמה

הסבר

דחיית הגשת מטלות דחיית הגשת מטלות שמועד הגשתן נקבע לשבוע שלפני מועד מיוחד למשרתי מילואים, כאמור, אם הגשת המטלה תיקבע בשבוע שלפני בחינת מועד מיוחד, תתאפשר דחייה של לפחות שבועיים ממועד הבחינה
הקלטות קורסים לכלל הסטודנטים או מתן שיעורי השלמה למשרתי מילואים הקלטות קורסים לכלל הסטודנטים או מתן שיעורי השלמה
למשרתי מילואים בלבד
ההתאמה נתונה להחלטת המרצה
הארכת זמן משרתי מילואים זכאים להארכת זמן של 25% בשני מועדי הבחינות בסמסטר בו שירתו. משרתי מילואים הזכאים לתוספת זמן בהתאם "לימים שבשגרה" יקבלו הארכת זמן נוספת ולא מהזמן המקורי.
הארכת זמן משרתי מילואים הזכאים לתוספת זמן בהתאם "לימים שבשגרה" יהיו זכאים להארכת זמן של 40% בשני מועדי הבחינות בסמסטר בו שירתו.
מעבדות משרתי מילואים שלא נכחו ביום המעבדה בעקבות שירות מילואים יהיו זכאים לפטור ממעבדות בהיקף של 50% – 30% ובהתאם להחלטת המרצה. את המעבדות מהם הסטודנט לא יהיה פטור הוא יהיה זכאי להשלים במועד מאוחר יותר וללא תשלום. סטודנט שלא השלים את המעבדה יהיה רשאי לבצע רישום לקורס אליו המעבדה מהווה תנאי קדם.
משרתי מילואים שנעדרו מקורס מעבדה עם בחינה מסכמת/
מעבדה מעשית בעקבות שירות מילואים ביום המעבדה
הבחינה תותאם לפי המעבדות שבהן הוא השתתף. סטודנט שלא
השלים את המעבדה יהיה רשאי לבצע רישום לקורס אליו המעבדה
מהווה תנאי קדם
סיוע בקריירה *ייעוצי קריירה פרטניים
*סדנאות פיתוח קריירה מותאמות מצב
סיוע רגשי *מפגשים פרטניים וקבוצתיים לתמיכה בחזרה לשגרה ועיבוד חוויות לחימה, שיפור תהליכי למידה, ניהול לחץ ומיצוי זכויות.
*מתן עדיפות בהפניה לסיוע רגשי מסובסד במצבי מצוקה
סיוע כלכלי 75% הנחה בשכר דירה במעונות המכללה בתקופת שירות מילואים פעיל בתפקיד לחימה
סיוע לימודי מנוי שנתי מסובסד לאתר GOOL. הטבה מאגודת הסטודנטים

סטודנטים וסטודנטיות ששירתו 60 יום ומעלה במהלך ארבעת החודשים הקלנדריים הקודמים לפתיחת הסמסטר ועד שבועיים מתחילת הסמסטר (מתאריך 3 ביולי ועד 17 בנובמבר 2024 כולל)

התאמה

הסבר

דחיית הגשת מטלות דחיית הגשת מטלות שמועד הגשתן נקבע לשבוע שלפני מועד מיוחד למשרתי מילואים, כאמור, אם הגשת המטלה תיקבע בשבוע שלפני בחינת מועד מיוחד, תתאפשר דחייה של לפחות שבועיים ממועד הבחינה
הקלטות קורסים לכלל הסטודנטים או מתן שיעורי השלמה למשרתי מילואים הקלטות קורסים לכלל הסטודנטים או מתן שיעורי השלמה למשרתי מילואים בלבד/
ההתאמה נתונה להחלטת המרצה
קיצור תואר *תואר ראשון: פטור מ-8 נ"ז
*תואר שני: פטור מ-4 נ"ז
הערות:
1 . סטודנטים למדעי המחשב שקיבלו בתשפ"ד 8 נ"ז לקיצור התואר, זכויותם ישמרו.
2 . סטודנטים שקיבלו נ"ז לפטור בתשפ"ד יוכלו לקבל רק את הפרש הנ"ז בתשפ"ה
הפחתת מספר מטלות עבור מטלות בהיקף עד 25% מהציון הסופי, בין השאר, בחני חובה,מגן ותרגילים, ציונו הסופי בקורס יחושב כאילו קיבל את מלוא הניקוד (100) ובתנאי שקיבל ציון עובר בבחינה הסופית.
*ההתאמה לא רלוונטית לקורסי שפות, תכנות, קורסים מבוססי פרויקטים, מעבדות, קורסים הדורשים אינטראקציה בין סטודנטים ומטלות סיום קורס (מרצה הקורס יאפשר הארכת זמן).
*עבור מטלות בהיקף של 25% ומעלה הסטודנט יקבל את מלוא הנקודות עבור 25% ועל היתר על המרצים למצוא פתרון הולם
מעבדות משרתי מילואים שלא נכחו ביום המעבדה בעקבות שירות מילואים יהיו זכאים לפטור ממעבדות בהיקף של 50% – 30% ובהתאם להחלטת המרצה. את המעבדות מהם הסטודנט לא יהיה פטור הוא
יהיה זכאי להשלים במועד מאוחר יותר וללא תשלום. סטודנט שלא השלים את המעבדה יהיה רשאי לבצע רישום לקורס אליו המעבדה מהווה תנאי קדם
משרתי מילואים שנעדרו מקורס מעבדה עם בחינה מסכמת/מעבדה מעשית בעקבות שירות מילואים ביום המעבדה, הבחינה תותאם לפי המעבדות שבהן הוא השתתף. סטודנט שלא השלים  את המעבדה יהיה רשאי לבצע רישום לקורס אליו המעבדה מהווה תנאי קדם
אי אכיפת דרישות קדם אי אכיפת דרישות קדם למשרתי מילואים שלא נבחנו בקורס
המהווה דרישת קדם בעקבות שירות מילואים, למעט בקורסים
הבאים : פרויקט גמר
קורסים כלליים באנגלית
קורסי חובה באנגלית
קורסי רמה באנגלית / עברית
קורסי בחירה של תואר שני (סטודנטים הלומדים בתואר שני)
גמישות בשינוי המערכת הסמסטריאלית ביטול רישום לקורסים עד חודש אחרי פתיחת שנה"ל ללא חיוב.
ריכוך דרישת הצבירה כקריטריון לתקינות אקדמית משרתי מילואים בשנה הראשונה שאינם עומדים בקריטריונים יהיו זכאים לעלות לשנה ב
הכרה בקורסים שנלמדים במוסדות אקדמיים אחרים בארץ הכרה בקורסים שנלמדים במוסדות אקדמיים אחרים בארץ: המוסד יפעיל מנגנון לבחינה ולהכרה בקורסים הניתנים ע"י מוסדות אקדמיים אחרים כפי שמקובל במוסד. הכרה בקורס מותנית, בין השאר, בכך שסטודנט קיבל ציון מאוני עובר על פי כללי מוסד האם. ההתאמה אינה רלוונטית לקורסי שפות
המרת ציון עובר *תואר ראשון – ציון עובר עבור שני קורסים, ובתנאי שהתקבל ציון עובר בבחינה. מתן ציון עובר בכל התואר לא יעלה על חמישה קורסים.
*תואר שני – ציון עובר בקורס אחד ובתנאי שהתקבל ציון עובר בבחינה. מתן ציון עובר בכל התואר לא יעלה על שני קורסים.
הערכה חלופית משרתי מילואים מהמחלקה למדעי המחשב יהיו זכאים להערכה חלופית באותו הסמסטר, בשלושה קורסים ובכפוף לאישור ראש מחלקה. מתן הערכה חלופית לא יהיה מוגבל בציון מקסימלי.
הארכת לימודים משרתי מילואים ששירתו שירות מצטבר של 42 ימים לפחות בשני הסמסטרים, יהיו זכאים להאריך את תקופת הלימודים בסמסטר אחד ללא תוספת תשלום עבור גרירת התואר.
הארכת זמן משרתי מילואים זכאים להארכת זמן של 25% בשני מועדי הבחינות בסמסטר בו שירתו. משרתי מילואים הזכאים לתוספת זמן בהתאם "לימים שבשגרה" יקבלו הארכת זמן נוספת ולא מהזמן המקורי.
הארכת זמן משרתי מילואים הזכאים לתוספת זמן בהתאם "לימים שבשגרה" יהיו זכאים להארכת זמן של 40% בשני מועדי הבחינות בסמסטר בו שירתו.
שני מועדים מתוך שלושה זכאות לגשת לשני מועדים מתוך שלושה במועדי הבחינות.
בחירת הציון הגבוה זכאות לבחירת הציון הגבוה מבין שני מועדים שנבחנו בהם.
סיוע בקריירה *ייעוצי קריירה פרטניים
*סדנאות פיתוח קריירה מותאמות מצב
סיוע רגשי *מפגשים פרטניים וקבוצתיים לתמיכה בחזרה לשגרה ועיבוד חוויות לחימה, שיפור תהליכי למידה, ניהול לחץ ומיצוי זכויות.
*מתן עדיפות בהפניה לסיוע רגשי מסובסד במצבי מצוקה
סיוע כלכלי 75% הנחה בשכר דירה במעונות המכללה בתקופת שירות מילואים פעיל בתפקיד לחימה
סיוע לימודי מנוי שנתי מסובסד לאתר GOOL. הטבה מאגודת הסטודנטים

סטודנטים וסטודנטיות ששרתו 35 יום ומעלה במצטבר במהלך הסמסטר

התאמה

הסבר

דחיית הגשת מטלות דחיית הגשת מטלות שמועד הגשתן נקבע לשבוע שלפני מועד מיוחד למשרתי מילואים, כאמור, אם הגשת המטלה תיקבע בשבוע שלפני בחינת מועד מיוחד, תתאפשר דחייה של לפחות שבועיים ממועד הבחינה
הקלטות קורסים לכלל הסטודנטים או מתן שיעורי השלמה למשרתי מילואים הקלטות קורסים לכלל הסטודנטים או מתן שיעורי השלמה למשרתי מילואים בלבד/
ההתאמה נתונה להחלטת המרצה
קיצור תואר *תואר ראשון: פטור מ-10 נ"ז
*תואר שני: פטור מ-4 נ"ז
הערות:
1 . סטודנטים למדעי המחשב שקיבלו בתשפ"ד 8 נ"ז לקיצור התואר, זכויותם ישמרו.
2 . סטודנטים שקיבלו נ"ז לפטור בתשפ"ד יוכלו לקבל רק את הפרש הנ"ז בתשפ"ה
הפחתת מספר מטלות עבור מטלות בהיקף עד 25% מהציון הסופי, בין השאר, בחני חובה,מגן ותרגילים, ציונו הסופי בקורס יחושב כאילו קיבל את מלוא הניקוד (100) ובתנאי שקיבל ציון עובר בבחינה הסופית.
*ההתאמה לא רלוונטית לקורסי שפות, תכנות, קורסים מבוססי פרויקטים, מעבדות, קורסים הדורשים אינטראקציה בין סטודנטים ומטלות סיום קורס (מרצה הקורס יאפשר הארכת זמן).
*עבור מטלות בהיקף של 25% ומעלה הסטודנט יקבל את מלוא הנקודות עבור 25% ועל היתר על המרצים למצוא פתרון הולם
מעבדות משרתי מילואים שלא נכחו ביום המעבדה בעקבות שירות מילואים יהיו זכאים לפטור ממעבדות בהיקף של 50% – 30% ובהתאם להחלטת המרצה. את המעבדות מהם הסטודנט לא יהיה פטור הוא
יהיה זכאי להשלים במועד מאוחר יותר וללא תשלום. סטודנט שלא השלים את המעבדה יהיה רשאי לבצע רישום לקורס אליו המעבדה מהווה תנאי קדם
משרתי מילואים שנעדרו מקורס מעבדה עם בחינה מסכמת/מעבדה מעשית בעקבות שירות מילואים ביום המעבדה, הבחינה תותאם לפי המעבדות שבהן הוא השתתף. סטודנט שלא השלים  את המעבדה יהיה רשאי לבצע רישום לקורס אליו המעבדה מהווה תנאי קדם
גמישות בשינוי המערכת הסמסטריאלית ביטול רישום לקורסים עד חודש אחרי פתיחת שנה"ל ללא חיוב
ריכוך דרישת הצבירה כקריטריון לתקינות אקדמית משרתי מילואים בשנה הראשונה שאינם עומדים בקריטריונים יהיו זכאים לעלות לשנה ב'
הכרה בקורסים שנלמדים במוסדות אקדמיים אחרים בארץ הכרה בקורסים שנלמדים במוסדות אקדמיים אחרים בארץ: המוסד יפעיל מנגנון לבחינה ולהכרה בקורסים הניתנים ע"י מוסדות אקדמיים אחרים כפי שמקובל במוסד. הכרה בקורס מותנית, בין השאר, בכך שסטודנט קיבל ציון מאוני עובר על פי כללי מוסד האם. ההתאמה אינה רלוונטית לקורסי שפות
המרת ציון עובר *תואר ראשון – ציון עובר עבור שלושה קורסים, ובתנאי שהתקבל ציון עובר בבחינה.
מתן ציון עובר בכל התואר לא יעלה על חמישה קורסים.
*תואר שני – ציון עובר בשני קורסים ובתנאי שהתקבל ציון עובר בבחינה.
מתן ציון עובר בכל התואר לא יעלה על שני קורסים.
הערכה חלופית משרתי מילואים יהיו זכאים להערכה חלופית באותו סמסטר בשלושה קורסים ובכפוף לאישור ראש מחלקה. מתן הערכה חלופית לא יהיה מוגבל בציון מקסימלי.
הארכת לימודים משרתי מילואים ששירתו שירות מצטבר של 84 ימים לפחות בשני הסמסטרים, יהיו זכאים להאריך את תקופת הלימודים בשני סמסטרים ללא תוספת תשלום עבור גרירת התואר
תוספת זמן 25% זכאות להארכת זמן של 25% בשני מועדי הבחינות בסמסטר בו שירתו
תוספת זמן 40% משרתי מילואים הזכאים לתוספת זמן בהתאם " לימים שבשגרה" יהיו זכאים להארכת זמן של 40% בשני מועדי הבחינות בסמסטר בו שירתו
שני מועדים מתוך שלושה זכאות לגשת לשני מועדים מתוך שלושה במועדי הבחינות
בחירת הציון הגבוה זכאות לבחירת הציון הגבוה מבין שני מועדים שנבחנו בהם
סיוע בקריירה *ייעוצי קריירה פרטניים
*סדנאות פיתוח קריירה מותאמות מצב
סיוע רגשי *מפגשים פרטניים וקבוצתיים לתמיכה בחזרה לשגרה ועיבוד חוויות לחימה, שיפור תהליכי למידה, ניהול לחץ ומיצוי זכויות.
*מתן עדיפות בהפניה לסיוע רגשי מסובסד במצבי מצוקה
סיוע כלכלי *100 מלגות בסך 7,000 ₪ עבור משרתי מילואים בתפקיד לחימה
*75% הנחה בשכר דירה במעונות המכללה בתקופת שירות מילואים פעיל בתפקיד לחימה
סיוע לימודי מנוי שנתי מסובסד לאתר GOOL. הטבה מאגודת הסטודנטים

סטודנטים שנפגעו בצורה משמעותית ומוחשית ממצב המלחמה

בקבוצה זו נכללים:

  • סטודנטים שפונו מבתיהם
  • סטודנטים עם קרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה (בן משפחה מדרגה ראשונה נהרג או נפצע או נחטף)
  • פצועים
  • בעלי נסיבות מיוחדות

מסמכים נדרשים:
על מנת להיות זכאי להתאמות בקבוצות אלו יש להגיש את המסמכים הבאים לצוות מרכז חוסן בדקנט:

  • סטודנטים שפונו מבתיהם- צילום תעודת זהות כולל ספח/אישור תושב
  • סטודנטים עם קרבה ראשונה לנפגעי פעולות איבה במלחמה- אישור פטירה/פציעה, צילום תעודת זהות ונספח עם פרטי בני המשפחה
  • סטודנטים שנפצעו – אישור רשמי של רופא מומחה

לבקשת השתייכות לקבוצה של מקרים חריגים, יש לתאר את נסיבות הפניה בליווי מסמכים תומכים המאושרים על ידי הרשויות. צוות מרכז חוסן בדקנט הסטודנטים יבחן את הבקשה בדבר התאמה לשיוך לקבוצה זו

לפניות יש לפנות לגב' מעיין מיוחס, יועצת המכללה, באמצעות תחנת המידע או במייל maayanme@jce.ac.il

 

לא יכולים ללמוד הנדסה בגלל קושי כלכלי? לא בבית ספרנו! 
את מערך המלגות של דקנט הסטודנטים הקמנו כדי להבטיח שמצב כלכלי לא ימנע מאף 
לא אחד או אחת שרוצים בכך, לקבל תואר בהנדסה במכללת עזריאלי. 
לרשותכם מגוון מלגות שיעניקו לכם שקט כלכלי, הזדמנות להתפתחות אישית ומסגרות למעורבות חברתית מעשירה ומשפיעה.

מערך המלגות כולל:

  • מלגות מעורבות חברתית
  • קורסים משולבי עשייה הכוללים מלגת השתתפות
  • מלגות על רקע כלכלי מאתגר
  • מלגות הצטיינות
  • מלגות למשוחררי צבא/שירות לאומי
  • מלגות לסטודנטים מהמגזר הערבי, הדרוזי והצ'רקסי
  • מלגות לבוגרי החינוך החרדי
  • מלגות ליוצאי אתיופיה

למערכת חיפוש מלגות

למידע נוסף פנו למיכל עולי ראש מדור מלגות ומעורבות חברתית | טלפון: 02-6588024 | מייל: michalul@jce.ac.il 

הרשמה למלגות השונות בתחנת המידע > מלגות > הגשת בקשה למלגה.

שאלות ובירורים ניתן לפנות בתחנת המידע > פניות> מלגות או מעורבות חברתית

משרדי הדקנט נמצאים במרכז שירות לסטודנט בבניין 3 קומה 0.

שעות הפתיחה הן יום א' 09:00-18:00; ב-ה' 9:00-15:00.

שעות קבלה בתיאום מראש

אייל קורן – מנהל דקנט הסטודנטים | טלפון: 02-6588031 | דוא"ל: eyalkr@jce.ac.il

מיכל עולי – ראש מדור מלגות ומעורבות חברתית | טלפון: 02-6588024 | דוא"ל: michalul@jce.ac.il

רעות גמליאל – רכזת מעורבות חברתית | טלפון: 02-6591882 | דוא"ל: reutga@jce.ac.il

מעיין מיוחס – ראש מדור תמיכה וליווי סטודנטים | טלפון: 02-6588048 דוא"ל: maayanme@jce.ac.il 

לינה סאלח – רכזת חברה ערבית | טלפון: 02-6591884 | דוא"ל: linasa@jce.ac.il

אסיה חנימוב – רכזת נגישות ואחראית | מרכז אופק טלפון: 02-6591847 | דוא"ל: assiaha@jce.ac.il

קמי ברמלי וויס – רכזת תכניות לשיפור התמדה | טלפון: 02-6591897 | דוא"ל: kamibr@jce.ac.il

רות קורן – רכזת מלגות ומילואים | טלפון: 02-6591802 | דוא"ל: ruthko@jce.ac.il

דורית פעאל – רכזת חונכויות |טלפון: 02-6581878 | דוא"ל: doritpa@jce.ac.il
ימים ושעות קבלה: א', ג', ד' -9:00-14:00

מיכל כהן – יועצת המכינות הקדם אקדמיות | טלפון: 02-6581894 | דוא"ל: michalcoe@jce.ac.il
ימים ושעות קבלה: ב' 11:30-17:30 ד,ה- 09:00-15:30

דבר הדקן

מר אייל קורן
מנהל דקנט הסטודנטים ודקן הסטודנטים

סטודנטיות וסטודנטים יקרים,

המכללה רואה את הסטודנט במרכז ומבקשת להעניק חווית לימודים חיובית ומספקת.
אני וצוות הדקנט ערוכים להושיט עזרה בפתרון בעיות אישיות, חברתיות וכלכליות הנוגעות לחייכם כסטודנטים, בתיאום עם כל המחלקות האקדמיות והמנהליות במכללה. הערכים שמנחים אותנו בפעילותנו הם: יושרה, שותפות, גיוון והכלה ומצוינות.
במסגרת מעני הדקנט תוכלו למצוא ייעוץ אישי, טיפול פסיכולוגי, מלגות, התאמות לאוכלוסיות ייחודיות, תמיכה למשרתי מילואים ועוד.
מעבר לכך, אנו מעודדים קידום וטיפוח אחריות חברתית בקרב הסטודנטים שלנו דרך תוכניות מנהיגות, מצטיינים תרומה לקהילה ויוזמות חברתיות.
בכל הנושאים האלו, מוזמנים לפנות אליי ולצוות הדקנט המופיע באתר.

שנה מוצלחת ומשמעותית,
אייל קורן

טלפון: 02-6588031
דוא"ל: eyalkr@jce.ac.il

צוות הדקנט

לייעוץ אישי