תקציב תשתיות ומחקר במכללות - וועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת

תקציב תשתיות ומחקר במכללות – וועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת

2.5 מיליארד למחקר באוניברסיטאות, 0 למכללות
אחת מנציגות המכללות אמרה כי "חייבים מחקר במכללות". במל"ג הסבירו: "המשאבים מופנים רק לאוניברסיטאות מתוך תפיסה של ריכוז תשתיות והפקת המרב"

פורסם ב-ynet
09.01.18

במהלך דיון בסוגיה בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, שנערך היום (ג'), עלה כי בעוד תקציב המחקר הבסיסי באוניברסיטאות עומד על 2.5 מיליארד שקלים, המכללות לא זוכות ולו לשקל לצורך תשתיות מחקר.
פרופסור רוזה אזהרי, נשיאת 'עזריאלי המכללה האקדמית להנדסה', הציגה את הבעיה: "אני חושבת שהיום אף אחד לא מערער על הקביעה שחייב מחקר במכללות. אנחנו חייבים מחקר פעיל כדי להיות אטרקטיביים וכדי למשוך חברי סגל. לצד כך ישנן בעיות לאומיות שאין להם מענה באוניברסיטאות שעוסקות במחקר בתחומי העניין שלהן שלא בהכרח קשורים לבעיות המידיות שבתעשייה, לעומת זאת במכללות יש מגוון אנשי סגל שחלקם מעוניינים לעסוק בסוגיות מעשיות".

לכתבה המלאה- לחצו כאן