מעל כולם בשיעור הנשים בהנדסה! מעל כולם בשיעור הנשים בהנדסה!

מעל כולם בשיעור הנשים בהנדסה!

שילבתם נשים בלימודי היי־טק? קבלו מאות אלפי שקלים מהמדינה

מתוך TheMarker
21.3.18

59% מהסטודנטים לתואר ראשון הם נשים, אך בחוגים להנדסת חשמל השיעור הוא 18% בלבד, לפי נתונים שהפיקה המל"ג לבקשת TheMarker ■ המל"ג בוחן הטבה של מאות אלפי שקלים למוסדות שיראו שיפור בשילוב נשים במקצועות ההיי-טק.

המכללה האקדמית עזריאלי להנדסה שבירושלים היא המוסד המוביל בשילוב נשים לתואר ראשון בהנדסת חשמל, והן מהוות 41% מהסטודנטים בחוג (267 סטודנטיות) — כך עולה מנתוני המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) המתפרסמים לראשונה.
למל"ג הגדרה רחבה ל"הנדסת חשמל" והיא כוללת בתוכה גם הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת מחשבים, הנדסת מערכות תקשורת והנדסת אלקטרו־אופטיקה. נשים הן רק 18% מכלל הסטודנטים בחוגים אלה — 2,660 סטודנטיות מתוך 14,695 סטודנטים המתחלקים באופן שווה בין המכללות לאוניברסיטאות. מדובר בשיעור נמוך מחלקן של הנשים בחוגים למדעי המחשב — 29%, ונמוך מאוד בהשוואה לחלקן של הנשים מקרב הסטודנטים לתואר ראשון בכלל מקצועות האקדמיה — 59%.

רוצים לדבר עוד על היי-טק? התחברו לקבוצת הפייסבוק שלנו – האקוסיסטם

ל–TheMarker נודע כי הוועדת לתכנון ולתקצוב (הוות"ת) בוחנת אפשרות למענקים בסך מאות אלפי שקלים בשנה למוסדות מתוקצבים שיגדילו באופן משמעותי את שיעור הנשים הלומדות את מקצועות ההיי־טק, משנה לשנה. זאת, כחלק מתוכנית המתגבשת לחיזוק מסלולים אלה. התוכנית מתוקצבת ב–700 מיליון שקל, ולטענת הוות"ת, היא כבר ביצעה במהלך השנה האחרונה כמה פעולות מקדימות, ובהן הענקת תקציב של 100 מיליון שקל לבניית מבנים ותשתיות ללימודי היי־טק באוניברסיטאות בן־גוריון, בר־אילן, העברית והטכניון ובמכללה האקדמית אחווה, וכן הרחבת הסגל האקדמי הבכיר בתחומים אלה.
בנוסף, הוות"ת אישרה עדכון רב־שנתי של תעריפי ההוראה (פר סטודנט) כך שבמקצועות ההיי־טק הסבסוד של הוות"ת לאוניברסיטאות גדל מ–38 אלף שקל ל–45 אלף שקל, ואילו במשפטים ובמינהל עסקים הסבסוד קטן מ–18 אלף שקל ל–15 אלף שקל.

להמשך קריאת הכתבה – לחץ/י כאן

משתפים איתנו פעולה