מרכז PATRIC למחקר וחדשנות בפראג

יוקם ע"י עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה, בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה הטכנולוגית הצ'כית וחברות טכנולוגיה ותעשייה צ'כיות

פרופ' רוזה אזהרי, נשיאת עזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה ירושלים: "כפי שראינו במאיץ Atobe הפועל במכללה, השילוב בין הנדסה, חדשנות ויזמות מהווה מנוף לפיתוח טכנולוגיות חדשות"

ביום ראשון, 25 בנובמבר נחתם הסכם לשיתוף פעולה אקדמי, תעשייתי וטכנולוגי, בין עזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה ירושלים לאוניברסיטה הטכנולוגית הצ'כית (CTU) וחברת הטכנולוגיה הצ'כית VDT Technology .  מטרת ההסכם להקים את מרכז PATRIC – מרכז מתקדם לטכנולוגיה, מחקר וחדשנות בפראג. על ההסכם חתמו פרופ' רוזה אזהרי, נשיאת מכללת עזריאלי,  ד"ר פטרצ'ק, רקטור האוניברסיטה הטכנולוגית הצ'כית, אריק פלדמן, יו"ר VDT Technology ומר ג'ירי ארליך, יו"ר הועד המנהל של PATRIC.

ההסכם יהווה בסיס לשיתוף פעולה אקדמי וקידום פעילות בנושא יזמות של הסטודנטים והסגל בשני המוסדות וכמו כן ייצר בסיס טוב לפעילות העסקית של הסטודנטים והמרצים, בשיתוף פעולה עם המגזר העסקי לתמיכה בפיתוח התעשייה והמדע בצ'כיה. CTU מתכוונת להמשיך ולפתח שיתוף פעולה בינלאומי במדע וביזמות, ולקיים אינטראקציה בין המוסדות החותמים כדי לטפח את הסביבה האקדמית ולספק את התמיכה הנדרשת להמצאות של מדענים צעירים.

באירוע החתימה שהתקיים במלון המלך דוד, השתתף נשיא צ'כיה, יו"ר הפרלמנט הצ'כי, סגן ראש הממשלה והשר לענייני סביבה, שרת המסחר והתעשייה, שרת התרבות והשרה לפיתוח אזורי בממשלה הצ'כית. כמו כן השתתפו השגריר הצ'כי בישראל, 68 ראשי עסקים מובילים בצ'כיה, חברים במשלחת נשיאותית לקידום שיתופי פעולה עם עסקים ישראלים, ונשיא לשכת המסחר הצ'כית-ישראלית. פרופ' רוזה אזהרי, נשיאת עזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה ירושלים: "כפי שראינו במאיץ Atobe הפועל במכללה, השילוב בין הנדסה, חדשנות ויזמות מהווה מנוף לפיתוח טכנולוגיות חדשות. אנו שמחים להיות שותפים בהקמת מרכז לעידוד חדשנות בפראג על בסיס הידע שנצבר במכללה בנושא זה במהלך השנים האחרונות."

עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה ירושלים, הוקמה במטרה להכשיר מהנדסים ברמה אקדמית וטכנולוגית גבוהה, אשר ייתנו מענה לביקוש הגדול בתעשיית ההיי-טק המתפתחת בישראל בכלל ובעיר ירושלים בפרט. המכללה מכירה בחשיבות היזמות בעולם הטכנולוגי ומפעילה, מזה חמש שנים, אתAtoBe  האקסלרטור המצליח, המעודד מיזמים מבוססי הנדסה וטכנולוגיה.  האוניברסיטה הטכנולוגית הצ'כית,CTU , נוסדה  בפראג בשנת 1716, ומעוניינת לקדם שיתוף פעולה בחינוך, במחקר, בפיתוח ובחדשנות בתחומי ההנדסה. בין שני המוסדות רב המשותף כששניהם מתמקדים בתחומי ההנדסה, מעוניינים להשתמש בידע האקדמי הקיים בהן לצורך עידוד מיזמים חדשניים ורואים בנושא היזמות והחדשנות מנוף לקידום ההוראה וההכשרה של הסטודנטים לתחומי ההייטק.

לקריאה נוספת