הנחיות למבחן בית מקוון עם מערכת השגחה
לחצו כאן -> שאלות ותשובות לשאלות סטודנטים שעלו בוובינר ביום שני 11/01 בשעה 20:00
שאלות נפוצות לגבי בחינה מקוונת במערכת TOMAX
להלן ריכוז תשובות לשאלות נפוצות בנוגע להיבחנות מרחוק במערכת TOMAX
1. האם התוכנה מעבירה קבצים/מידע הנמצא על המחשב מלבד תוצרי הבחינה?
לא. התוכנה לא ניגשת לקבצים ולמידע על מחשבכם האישי וכמובן שלא מבצעת שום גישה למידע אחר הנמצא על המחשב. זו לא תוכנת שליטה מרחוק . אנו מדגישים, התוכנה לא עושה שום שימוש במידע שנמצא על המחשב. התוכן היחיד שמועבר באמצעות המערכת, הוא התוכן שקשור לבחינה.
2. האם התוכנה ממשיכה לעבוד בסיום הבחינה?
לא. בסיום הבחינה וסגירת התוכנה, התוכנה מפסיקה לעבוד. הצילום וההקלטה מפסיקים לפעול בדיוק כפי שמתבצע בסגירת אפליקציות דומות )זום/ Teamsוכו'( . בכדי להתחבר למערכת חייבים להזין קוד חד פעמי אשר שייך למועד בחינה אחת. הקוד נשלח אליך אישית סמוך למועד המבחינה. ללא קוד מתאים התוכנה לא מתחברת ולא מופעלת .
3. למה משמש צילום הווידאו וצילום התעודה המזהה?
הצילום משמש את המוסד לאימות זהות הנבחן ולשמירה על טוהר הבחינה. חברת TOMAXאינה משתמשת בהקלטות ואינה רשאית לבצע בה ן שימוש אחר . הגישה לה קלטה בידי מדור בחינות בלבד ומי מטעמם .
4. האם ניתן להיבחן מרחוק ללא התקנת התוכנה?
לא. השימוש בתוכנה הוא תנאי הכרחי לביצוע בחינה מהבית ושמירה על טוהר הבחינה . ניתן להתקין את התוכנה על מחשבים עם מערכת הפעלה Windows א ו Mac .
5. האם ניתן להיבחן ללא מצלמה ומיקרופון?
לא. יש להצטייד במצלמה עם מיקרופון למחשב לביצוע הבחינות. המערכת מנתחת את ה ווידאו והשמע ומזהה פעילות חשודה המפרה את נהלי המוסד לשמירה על טוהר הבחינה מהבית. הזיהוי כולל שמע ווידאו בכדי לוודא כי רק הנבחן מבצע את הבחינה.
6. האם ניתן להציג תעודה אחרת מלבד ת .ז?
כן. ניתן להציג כל תעודה רשמית עם תמונה, המכללה ממליצה להציג תעודת סטודנט או רישיון נהיגה.