דבר נשיא המכללה – פרופ' צבי שטרן

לפני כשנה וחצי נבחרתי לנשיא המכללה, לאחר שבשלושים השנה האחרונות ניהלתי את בתי החולים הדסה עין-כרם והדסה הר-הצופים.

מצאתי מכללה צעירה, חדשנית, מלאת ערכים ומוטיבציה להכשיר את הדור הבא של המהנדסים למצוינות ולהשתלבות בתעשיות השונות.
המכללה שלנו מוכרת כמוסד אקדמי מוביל בתחום לימודי ההנדסה ונמצאת בתנופת התפתחות גדולה. במהלך ארבע שנות הלימוד רוכשים הבוגרים ידע מעמיק במקצועות המדע הבסיסיים, ההנדסיים והטכנולוגים, כלים לחשיבה אנליטית ועוברים התנסות מעשית בתעשייה.

בוגרי המכללה משתלבים בהצלחה רבה בתעשיות ההיי-טק, ומהווים חלק מהתשתית האנושית המאפשרת את צמיחתן של תעשיות עתירות ידע וטכנולוגיה ושגשוגן. חלק מהבוגרים, ממשיך ללימודי תואר שני ושלישי באוניברסיטאות, בטכניון ובמכון ויצמן. כולם מהווים את הדור הבא של המהנדסים במדינה.

המחויבות שלנו למצוינות אקדמית מתבטאת בהוראה ברמה גבוהה ובלימוד במעבדות משוכללות. חברי הסגל האקדמי, העוסקים בהוראה, במחקר, בקידום המכללה ובפיתוחה, הינם בעלי תואר שלישי מהאוניברסיטאות המובילות בארץ ובחו"ל.
למכללה שיתוף פעולה הדוק עם תעשיות מתקדמות כאינטל, טבע, AVX, NDS ואחרות, המתבטא בקיום סיורי לימודים ובהתנסות טכנולוגית מעשית בתעשייה, בשילוב מרצים בכירים מהתעשייה בהוראה במכללה, ובעדכון תכני הקורסים תוך מעקב מתמיד אחרי החידושים הטכנולוגיים.

מהמוסדות האקדמיים הבולטים, הטכניון משתף פעולה עם המכללה במסגרת התואר הראשון בהנדסה אזרחית וסביבתית והאוניברסיטה העברית בלימודים לתעודת הוראה ולתואר שני בהנדסת חומרים מתקדמים.
במכללה אנו שמים דגש וידועים ביחס האישי לסטודנטים. מלגות רבות ניתנות לסטודנטים, הלוקחים חלק בפעילות למען החברה. תכנית מיוחדת היא תכנית "אביב", המיועדת לסטודנטים מעוטי יכולת. במכללה מופעלות תכניות מיוחדות לסטודנטים מצטיינים ולהעצמת נשים.

אנו רואים בקידום המחקר, קידום התארים הגבוהים ופיתוח התודעה היזמית הן של הסגל והן של הסטודנטים, אבני יסוד מרכזיים בקידום המכללה ומשקיעים ומקדמים שטחים אלה.
ההתפתחות האקדמית של המכללה מרשימה ביותר. במכללה שבע מחלקות לתואר ראשון .B.Sc כולן בהנדסה:

בנוסף, קיימת
יחידה ללימודי המשך המציעה קורסי המשך בתחומים שונים לקהל הרחב, כגון:

ובפיתוח, קורסים המותאמים לדרישות התעשייה.

אני מזמין אתכם לבקר באתר המכללה ובמכללה עצמה.

פרופ' צבי שטרן
נשיא